16 Αυγ 2022

Τα συνηθέστερα λάθη στις καλοκαιρινές διακοπές και πως να τα αποφύγεις

Όσο καλά κι αν έχετε οργανώσει τις καλοκαιρινές σας διακοπές, καλό είναι να έχετε στο νου τα πιο συνηθισμένα λάθη ώστε να τα αποφύγετε και να μη βρεθείτε σε απρόβλεπτες καταστάσεις που ίσως σας χαλάσουν τη διάθεση και τις διακοπές σας

Ξεκινήσατε για τις καλοκαιρινές σας διακοπές και τον προορισμό σας, έχετε όμως διασφαλίσει πως τα έχετε όλα οργανώσει σωστά για να μη βρεθείτε σε απρόβλεπτες καταστάσεις που ίσως σας χαλάσουν τη διάθεση και τις διακοπές σας;

Πέρα από την οργάνωση όμως, καλό είναι να έχετε και κάποια ενδεχόμενα στο μυαλό για να προλάβετε άτυχες καταστάσεις
 
Τα συνηθέστερα λάθη που γίνονται στις διακοπές και στη φάση χαλάρωσης είναι τα εξής:

Βρίσκεστε στο πιο απομακρυσμένο μέρος ή σε κάποια μακρινή παραλία και ... κλείσατε τα κλειδιά μέσα στο αυτοκίνητο!

Δυσκολεύεστε να αποχωριστείτε το κινητό ή το έχετε ξεχασμένο στην τσέπη του μαγιό και είπατε να τσεκάρετε τις αντοχές του στο... νερό! Καλό είναι να προμηθευτείτε μια αδιάβροχη θήκη.

Οι βαλίτσες και οι κάθε λογής αποσκευές σας, συμβαίνει συχνά να μην επιβεβαιωνετε ότι περιλαμβάνουν όλα όσα χρειάζεστε και να ξεχνάτε πράγματα που σας είναι απαραίτητα. Άλλο ένα συχνό σφάλμα είναι να μη δίνετε τόσο μεγάλη σημασία που τις αφήνετε όταν ταξιδεύετε, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος να δείτε τα πράγματά σας να κάνουν... φτερά!

Αν βρεθείτε μπροστά σε κακοτράχαλους δρόμους ίσως και να πρέπει να ξανασκεφτείτε αν πρέπει να ακολουθήσετε αυτή τη διαδρομή, ειδικά αν δεν διαθέτετε κάποιο υπερυψωμένο αυτοκίνητο, καθώς είναι πιθανό να προκληθούν ζημιές 

Παρκάρισμα στο λιμάνι ή στην παραλία χωρίς χειρόφρενο και .... μαντέψτε!

Άλλο ένα χαρακτηριστικό λάθος που βλέπουμε κάθε καλοκαίρι είναι το παρκάρισμα σε παραλίες και σε άμμο που όταν βρεθούν οι κινητήριοι τροχοί και πάνε να ξεκινήσουν βυθίζονται χειρότερα σε αυτή (κόλλημα στην άμμο)

Αντικείμενα στο εσωτερικό του αυτοκινήτου που μπορεί να γίνουν στόχος κλεφτών. Ακόμα και αν το αυτοκίνητο διαθέτει φιμε τζάμια, έχει αποδειχθεί πως ο φακός των σύγχρονων κινητών τηλεφώνων μπορεί να αποκαλύψει τι υπάρχει στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. 

Παραμελείτε την εποπτεία των αντικειμένων σας παρασυρόμενοι από το κλίμα χαλάρωσης στο μέρος που βρίσκεστε. Κάποιοι άλλοι όμως την ίδια στιγμή μπορεί να εκμεταλλευτούν ακριβώς αυτό.

Στα πλαίσια της χαλάρωσης αφήνετε τα παιδιά ξέγνοιαστα να παίζουν σε νερό και ότι άλλο βρουν. Οι κίνδυνοι όμως παραμονεύουν και εκεί. Θα πρέπει να έχετε διαρκώς την εποπτεία τους και να είστε σε εγρήγορση.

Αν έχετε μυωπία ή αστιγματισμό, φροντίστε να διαθέτετε έξτρα φακούς και γυαλιά μαζί σας. Η αναποδια θα συμβεί όταν είστε απροετοιμαστοι. 

Εχετε επιβεβαιώσει ότι διαθέτετε πλήρη οδική βοήθεια? Δώστε ιδιαίτερη προσοχή αν αναγράφει μόνο για φροντίδα ατυχήματος ή αν καλύπτει κάθε περίπτωση.

Έλεγχος ασφάλειας αυτοκίνητου ότι δεν έχει λήξει. Είναι κρίμα στις διακοπές σας να μπείτε σε... περιπέτειες!

Μη κατάλληλος Εξοπλισμός ανάγκης (πχ Τρίγωνο-Πυροσβεστήρας που έχει λήξει-Φαρμακείο μη σωστά εξοπλισμένο κτλ)

Μη έλεγχος αυτοκινήτου και ρεζέρβας

Μη σωστά τοποθετημένα πράγματα σε χώρο αποσκευών, οροφή και μπαγκαζιέρα.

Μη έγκαιρη έκδοση εισιτηρίων

Φτάσατε στο ξενοδοχείο και.. το δωμάτιο σας έχει δοθεί σε άλλον! Αν και τελευταία δεν γίνονται τόσο συχνά λάθη, ωστόσο προκειμένου να αποφύγετε οποιαδήποτε περίπτωση να ταλαιπωρηθείτε, καλέστε το κατάλυμα μόλις ξεκινάτε το ταξίδι για να επιβεβαιώσετε ότι όλα είναι εντάξει και να τους ενημερώσετε για την άφιξή σας.

Αν νοικιάσατε αυτοκίνητο, επιβεβαιώστε ότι είναι όλα όπως τα συμφωνήσατε στην κράτηση και δώστε προσοχή στους όρους.

Για ακόμα πιο ψαγμένους και οργανωτικούς, εξασφαλίστε έναν κλασικό έντυπο χάρτη της περιοχής σε περίπτωση που το κινητό δεν έχει σήμα και δεν μπορείτε να έχετε πρόσβαση μέσω gps και κάποιας online εφαρμογής (πχ google maps)

Λάθος υπολογισμός εξόδων και χρημάτων. Ορίστε ένα budget που μπορείτε να ξοδεύετε ημερησίως. Αν κάποια ημέρα υπερβείτε το όριο, φροντίστε να το εξισορροπήσετε τις επόμενες. Αντίστοιχα, αν κάποιες ημέρες ξοδέψετε λιγότερα, έχετε το πλεόνασμα για κάποια ημέρα που θελήσετε κάποια επιπλέον δραστηριότητα ή έξοδο για φαί ποτό κτλ

Οδηγήστε φυλαγμένα σε μέρη που δεν γνωρίζετε καλά τις διαδρομές και το οδικό δίκτυο. Επίσης λάβετε υπόψη και τους τουρίστες και κάθε λογής ενοικιαζόμενα που οδηγούν χωρίς αύριο και με ότι παρανομία μπορείτε να φανταστείτε. Ειδικά στα νησιά σε αρκετές περιπτώσεις η κατάσταση είναι δραματική, με συχνά και ανόητα τροχαία ατυχήματα.

Συμπληρώστε και εσείς ότι λάθη έχετε διαπιστώσει ή έχετε κάνει οι ίδιοι για να προφυλάξετε άλλους από το να τα επαναλάβουν και ευχόμαστε καλές καλοκαιρινές διακοπές χωρίς απρόοπτα!



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου