27 Αυγ 2014

Σχέδιο για ευρωπαϊκή ασφάλιση των ανέργων


Σχέδιο για μία ασφάλιση των ανέργων σε ευρωπαϊκό επίπεδο έχει ο επίτροπος της ΕΕ για την Απασχόληση τις Κοινωνικές Υποθέσεις και την Κοινωνική Ένταξη Λάσλο Άντορ, σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Die Welt.

Σε συνέντευξή του, ο επίτροπος δήλωσε ότι η ασφάλιση των ανέργων σε ευρωπαϊκό επίπεδο δεν πρέπει να υποκαταστήσει τα εθνικά συστήματα ασφάλισης.
«Η ευρωπαϊκή ασφάλιση των ανέργων θα αναλάμβανε μόνο έναν βασικό ρόλο», δήλωσε ο κ. Άντορ.
Περαιτέρω δήλωσε ότι τα ευρωπαϊκά κονδύλια για τους ανέργους θα μπορούσαν για παράδειγμα να ανέλθουν στο 40% του τελευταίου εισοδήματός τους και να διακόπτεται η χορήγησή τους μετά από έξι μήνες.
Τα εθνικά συστήματα κοινωνικής ασφάλισης θα μπορούσαν να αυξήσουν το ποσοστό του 40% στους πρώτους έξι μήνες κατά ένα καθορισμένο ποσό και στη συνέχεια να αναλάβουν πλήρως τις παροχές αναπλήρωσης.
Ένα τέτοιο σχέδιο, συνέχισε, θα δημιουργήσει οικονομική σταθερότητα και μπορεί να αναθερμάνει βραχυπρόθεσμα την οικονομία σε μία περίοδο ύφεσης.
Σύμφωνα με τον κ. Άντορ, η ευρωπαϊκή ασφάλιση των ανέργων θα πρέπει να χρηματοδοτηθεί από φορολογικά έσοδα των χωρών της Ευρωζώνης.
(Πηγή: Asfalisinet.gr)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου