19 Αυγ 2014

Αλλαγές στην ασφαλιστική αγορά φέρνει το Deal της Ergo με την ΑΤΕ Ασφαλιστική

Αλλάζει άρδην ο χάρτης της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς από την ανακοίνωση της εξαγοράς της ΑΤΕ Ασφαλιστικής από τον Γερμανικό Ασφαλιστικό Όμιλο της Ergo, φέρνοντας ανακατατάξεις τόσο στα μερίδια της αγοράς όσο και στον ανταγωνισμό.

Η ΑΤΕ Ασφαλιστική είναι η Τρίτη ασφαλιστική εταιρία τραπεζικού ομίλου που περνά σε ασφαλιστική εταιρία του εξωτερικού, μετά από αυτή της ΑLPHA Ασφαλιστική ( ΑLPHA ΒΑΝΚ ) στην ΑΧΑ, πριν μερικά χρόνια, που αποτέλεσε και το όχημα εισόδου του Γαλλικού Ασφαλιστικού Ομίλου στην Ελληνική αγορά και στην συνέχεια της Εμπορικής Φοίνιξ Ασφαλιστική ( Εμπορική Τράπεζα ) στην επίσης Γαλλική Groupama.

Με την εξαγορά τώρα της ATE Ασφαλιστικής από την Ergo, που βρίσκεται στην Ελληνική Αγορά εδώ και χρόνια αλλά με περιορισμένο χαρτοφυλάκιο κύρια στις Γενικές Ασφαλίσεις, έχουμε τον δεύτερο Γερμανικό Ασφαλιστικό Όμιλο , μετά την Αllianz, να κινείται επιθετικά πλέον στην εγχώρια ασφαλιστική αγορά.

Μάλιστα, οι δύο γερμανικοί όμιλοι φέρεται να «μονομάχησαν» για την εξαγορά της ΑΤΕ Ασφαλιστικής ωστόσο τελικά επικράτησε η Ergo αφού πληροφορίες φέρουν την Allianz να έκανε πίσω κύρια στο τίμημα της εξαγοράς .Παρόλα αυτά το ενδιαφέρον της Αllianz για επέκταση στην Ελληνική Ασφαλιστική να είναι ζωντανό και ίσως στο άμεσο μέλλον πρωταγωνιστήσει σε μεγαλύτερο deal .

Ως προς την εξαγορά της ΑΤΕ Ασφαλιστικής από την Ergo, όπως εκτιμούν άνθρωποι της αγοράς, πέρα από τις ανακατατάξεις σε μεγέθη και μερίδια αγοράς δημιουργείται ένας ακόμα ισχυρός παίκτης που μεγαλώνει τον ανταγωνισμό.
Μέχρι σήμερα η Εrgo είχε κύρια δραστηριότητα στις Γενικές Ασφαλίσεις και τώρα με την εξαγορά αποκτά το αρκετά σημαντικό χαρτοφυλάκιο της ΑΤΕ Ασφαλιστικής στους κλάδους ζωής , σύνταξης και υγείας .

Επιπλέον στις γενικές ασφαλίσεις και κύρια στο αυτοκίνητο έχει το πλεονέκτημα ότι έχει ισχυρό σύμμαχο το δίκτυο της Τράπεζας Πειραιώς , κάτι που φαίνεται να έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην συμφωνία, αφού έχει αποκλειστική συνεργασία με την Τράπεζα σε προϊόντα γενικών ασφαλίσεων.

Επίσης ένα ισχυρό ατού αυτής της εξαγοράς είναι και το δίκτυο της ΑΤΕ Ασφαλιστικής που πλέον περνά στην νέα εταιρία και μέσω του οποίου θα αναπτύξει τις πωλήσεις των προϊόντων ζωής, σύνταξης και υγείας , μια και η Τράπεζα Πειραιώς έχει συνεργασία στην προώθηση αυτών των προϊόντων με την Ολλανδική ING.

(Πηγή:Asfalisinet.gr)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου