26 Αυγ 2014

Frankfurter Rundschau: Κίνδυνος από τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα στην Ελλάδα


Θέμα στα Γερμανικά μέσα ενημέρωσης έγινε το θέμα των ανασφάλιστων αυτοκινήτων στους Ελληνικούς δρόμους, που προειδοποιεί τους Γερμανούς για το κίνδυνο που ελλοχεύει αν μετακινηθούν με αυτοκίνητο στην χώρα μας.Το σχετικό δημοσίευμα σχολιάζει ότι όποιος εμπλακεί σε τρακάρισμα με ντόπιο οδηγό ή υποστεί τραυματισμό σε ατύχημα καλείται συχνά να αναλάβει ο ίδιος τα έξοδα των ζημιών.

Το γεγονός ότι πολλοί Έλληνες ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μοτοσικλετών δεν έχουν καμία ασφάλιση αστικής ευθύνης, είναι ένα αποτέλεσμα της κρίσης. Η ανεργία εξερράγη το 2008 από οκτώ έως 27 τοις εκατό. Το πραγματικό εισόδημα από το 2010 μειώθηκε κατά περίπου ένα τέταρτο. Τέσσερις στους δέκα εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα κερδίζουν λιγότερα από € 630 καθαρά. Αυτός είναι ο λόγος που πολλοί ιδιοκτήτες αυτοκινήτων δεν μπορούν πλέον να αντέξουν οικονομικά τα ασφάλιστρα. Τονίζει το σχετικό δημοσίευμα.

Όπως αναφέρεται στην διαδικτυακή της έκδοση της «σύμφωνα με εκτιμήσεις της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, κυκλοφορούν στους δρόμους της χώρας περίπου 800.000 αυτοκίνητα χωρίς ασφαλιστική προστασία. Ως εκ τούτου περίπου ένα στα δέκα αυτοκίνητα με άδεια κυκλοφορίας δεν έχει ασφάλιση».

Επιπλέον το δημοσίευμα αναφέρεται και στο θέμα των τεχνικών ελέγχων των αυτοκινήτων στην Ελλάδα επισημαίνοντας ότι «ειδικοί του κλάδου της αυτοκίνησης εκτιμούν ότι από τα περίπου οκτώ εκατομ. αυτοκίνητα στην Ελλάδα περίπου τρία εκατομ. κυκλοφορούν χωρίς να έχουν υποβληθεί σε έγκυρο έλεγχο σε ΚΤΕΟ».

Και το δημοσίευμα καταλήγει ότι συνίσταται στους αλλοδαπούς να κάνουν μικτή ασφάλιση πριν ταξιδέψουν με το δικό τους αυτοκίνητο προς την χώρα.

(Πηγή: Asfalisinet.gr)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου