8 Αυγ 2014

Αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στο Επικουρικό Κεφάλαιο

Για τις αρχές Σεπτεμβρίου έχει μεταφερθεί η λήψη των κρίσιμων αποφάσεων του Επικουρικού Κεφαλαίου σχετικά με την πρώτη μεταβίβαση υποχρεώσεών του στη γερμανική εταιρεία διαχείρισης ζημιών Darag.
Οι αλλαγές που επήλθαν στη σύνθεση της διοίκησης του φορέα πριν τις αρχές καλοκαιριού, αλλά και η έλευση της θερινής περιόδου, καθυστέρησαν τις εξελίξεις για την εξυγίανση του Επικουρικού Κεφαλαίου.
Εξάλλου, τέλος Ιουλίου συνεδρίασαν για τελευταία φορά τα όργανα του φορέα, αλλά ελλείψει απαρτίας δεν ελήφθησαν αποφάσεις, ενώ θα πρέπει να τονιστεί ότι εκκρεμεί επίσης η ψήφιση από τη βουλή νομοθετικής διάταξης που θα προβλέπει ότι το Επικουρικό Κεφάλαιο θα μπορεί να μεταβιβάζει υποχρεώσεις του, προερχόμενες από ασφαλιστικές εταιρείες των οποίων οι άδειες ανακλήθηκαν, σε τρίτα νομικά πρόσωπα.
Πρόκειται για νομοθετική παρέμβαση η οποία έχει ήδη καθυστερήσει και θα έπρεπε να είχε προωθήσει στη βουλή το υπουργείο οικονομικών μετά από σχετική εισήγηση της Τραπέζης της Ελλάδος.
Σημειώνεται ότι, η διαδικασία μεταφοράς των υποχρεώσεων του Επικουρικού στη Darag για την άμεση διαχείρισή τους επείγει, δεδομένου ότι βάσει και του τελευταίου ισολογισμού του φορέα, το 2013 έκλεισε με το ταμείο του να παρουσιάζει εκκρεμείς ζημιές συνολικού ύψους 598 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 10,25% έναντι του 2012, οπότε το αντίστοιχο μέγεθος ήταν 543 εκατ. ευρώ.
Κι όλα αυτά όταν από επίσημα στοιχεία του Επικουρικού προκύπτει ότι, οι καταβληθείσες αποζημιώσεις ανήλθαν στο α΄εξάμηνο του 2014 μόλις στο ποσό των 30,7 εκατ. ευρώ από 30,8 εκατ. ευρώ που ήταν ένα χρόνο πριν, ενώ αφορούσαν πολύ λιγότερες υποθέσεις σε σχέση με πέρυσι. Σημειώνεται ότι, φέτος στο α΄ εξάμηνο από το Επικουρικό Κεφάλαιο αποζημιώθηκαν σε σύνολο 3.542 δικαιούχοι έναντι 4.820 που ήταν το 2013.
(Πηγή: Insuranceworld.gr)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου