8 Αυγ 2016

Νέο μοντέλο αποζημιώσεων για ασφαλιστικές εκτός αγοράς από την Τράπεζα της Ελλάδος

Νέο μοντέλο αποζημιώσεων για εταιρείες οι οποίες τίθενται εκτός ασφαλιστικής αγοράς καθιερώνει η Τράπεζα της Ελλάδος. Έχοντας θέσει επί της ουσίας σε διαδικασία run off την International Life Γενικών Ασφαλειών, η εποπτική αρχή έχει ζητήσει από τον επόπτη να αναλάβει την ευθύνη των αποζημιώσεων  κάνοντας χρήση των διαθέσιμων περιουσιακών στοιχειών της εταιρείας.

Στο μεταξύ, έχει παγώσει κάθε άλλη υποχρέωση πληρωμών, όπως και η έκδοση νέων ασφαλιστηρίων συμβολαίων ή οι ανανεώσεις παλαιών.

Κι όλα αυτά μέχρι τον Οκτώβριο οπότε λήγει η σχετική προθεσμία. Κύκλοι της αγοράς αναφέρουν ότι, σε περίπου δύο μήνες από σήμερα η ΤτΕ θα εξετάσει τα περιθώρια που υπάρχουν προκειμένου να συνεχιστεί η εν λόγω διαδικασία, η οποία επιτρέπει την ανεμπόδιστη καταβολή αποζημιώσεων σε θύματα τροχαίων ατυχημάτων. Θα εξετάσει δηλαδή το κατά πόσο τα διαθέσιμα περιουσιακά στοιχεία επιτρέπουν την καταβολή και νέων αποζημιώσεων και εφόσον διαπιστώσει ότι δεν υπάρχουν άλλα ρευστοποιήσιμα περιουσιακά στοιχεία θα ανακαλέσει την άδεια λειτουργίας της εταιρείας, θέτοντάς την σε καθεστώς εκκαθάρισης.

Από τη στιγμή εκείνη και μετά κάθε νέα αποζημίωση θα καταβάλλεται από το Επικουρικό Κεφάλαιο.

Στο μεταξύ, το δίκτυο της International Life, μέσω της πρακτορειακής εταιρείας, ανανεώνει κάθε συμβόλαιο το οποίο λήγει σε άλλες ασφαλιστικές εταιρείες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η διοίκηση της International Life έχει εκδώσει εγκύκλιο με την οποία προτρέπει τους συνεργάτες της εταιρείας τις ανανεώσεις τους να τις διενεργούν μέσω της Interamerican.

(Πηγή: Insuranceworld.gr)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου