1 Αυγ 2016

ΑΤΕ Ασφαλιστική: Ολοκληρώνεται η μεταβίβαση της στην ERGO

Σήμερα οριστικοποιείται και το τυπικό μέρος εξαγοράς της ΑΤΕ Ασφαλιστικής από την Ergo. Κατά πληροφορίες πραγματοποιείται η μεταβίβαση των μετοχών από την μία εταιρεία στην άλλη και πλέον μετά από δύο χρόνια διαδικασιών κλείνει μια μεγάλη συμφωνία.

Η νέα εταιρεία που δημιουργείται από την συνένωση των δύο ασφαλιστικών είναι η 1η σε μέγεθος εταιρία γενικών ασφαλίσεων στην ελληνική αγορά. Είναι βέβαιο ότι θα σηματοδοτήσει και εξελίξεις στον ανταγωνισμό καθώς και στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση δεδομένου ότι θα δημιουργηθούν νέες δυναμικές συνεργασίες και σε επίπεδο διαμεσολαβούντων.

Κατά τις πληροφορίες μας σήμερα υπογράφονται και τα τελευταία συμφωνητικά οπότε πλέον η εξέλιξη των δύο εταιρειών περνά στα χέρια της εποπτικής αρχής προκειμένου και από εκείνο το επίπεδο να ολοκληρωθούν τα βήματα της απορρόφησης της μίας εταιρείας από την άλλη.

Είναι βέβαιο ότι θα δημιουργηθεί ένα νέο διοικητικό συμβούλιο όπου θα περιέχει μέλη και από τις δύο εταιρείες ενώ μέχρι τότε δηλαδή μέχρι να ολοκληρωθούν και οι διαδικασίες για την τράπεζα της ελλάδος οι δύο εταιρείες για λίγο διάστημα θα συνεχίσουν να λειτουργούν με μία μερική αυτονομία.

Υπενθυμίζεται  ότι η συμφωνία εξαγοράς των εταιρειών είχε υπογραφεί τον αύγουστο του 2014 και ολοκληρώνεται σήμερα δύο χρόνια σχεδόν μετά. Σύμφωνα με τους αρμοδίους ο χρόνος ήταν ευλογος προκειμένου να κλείσουν όλα όσα έπρεπε να στηρίξουν την ομαλή εξέλιξη της συγχώνευσης των εταιρειών.

Να σημειωθει ότι υπήρχαν και αρρυθμίες στην ελληνική οικονομία που προκάλεσαν καθυστερήσεις ενώ εφαρμόστηκε η οδηγία solvency ii η οποία επίσης περιείχε σειρά θεμάτων στα οποία έπρεπε οι εταιρείες να προσαρμοστούν προκειμένου να είναι θωρακισμένες στο εγχείρημα πραγματοποιούν.

Σήμερα όλα έκλεισαν θετικά και απομένει η νέα μεγάλη εταιρεία να δώσει δείγμα γραφής.

(Πηγή: Insurance-eea.gr)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου