31 Αυγ 2016

Το πελατολόγιο της Enterprise Insurance στο στόχαστρο 3 ασφαλιστικών

Στο στόχαστρο τριών ασφαλιστικών εταιριών φαίνεται ότι έχει μπει το χαρτοφυλάκιο αυτοκινήτων της Enterprise Insurance.

Η Enterprise Insurance, 
 στα τέλη Ιουλίου αναγκάστηκε σε παύση λειτουργίας από την Επιτροπή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών του Γιβραλτάρ, λόγω αδυναμίας κάλυψης των υποχρεώσεων της. Η συγκεκριμένη εταιρία στη χώρα μας έχει ασφαλισμένα περίπου 142.000 οχήματα, τα οποία είναι προς αναζήτηση νέας ασφαλιστικής.

Στις αρχές Αυγούστου, υπήρξε δημοσίευση για στρατηγική συνεργασία με την Eurolife ERBΣύμφωνα με το δημοσίευμα, ανακοινώθηκε στο δίκτυο συνεργατών της Europrotection έναρξη νέας στρατηγικής συνεργασίας με την Eurolife ERB Ασφαλιστική, η οποία εξασφαλίζει τις ίδιες συνθήκες ασφάλισης και ασφαλίστρου για τους ασφαλισμένους της Enterprise Insurance Company PLC στην Eurolife ERB Ασφαλιστική.

Ωστόσο, τις τελευταίες ημέρες, στην διεκδίκηση του πελατολογίου της Enterprise Insurance δείχνουν να έχουν μπει άλλες 2 ασφαλιστικές.

Πρόκειται για την "διαδικτυακή" Hellas Direct και την κυπριακή ασφαλιστική Cosmos.

Η Hellas Direct αποστέλλοντας email προτρέπει όσους ήταν ασφαλισμένοι μέχρι πρότινος σε Enterprise Insurance και International Life, να ασφαλιστούν σε εκείνη.

Η τρίτη ενδιαφερόμενη ασφαλιστική, είναι η κυπριακή Cosmos, η οποία σύμφωνα με δημοσίευμα του Insuranceworld.gr, φαίνεται ότι έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για το χαρτοφυλάκιο της Enterprise Ε.Π.Υ. 

H κυπριακή εταιρεία Cosmos είναι η 4η μεγαλύτερη εταιρεία Γενικών Ασφαλίσεων στην Κύπρο με μέση ετησιοποιημένη παραγωγή τα τελευταία 5 χρόνια  περίπου 25 εκατ. ευρώ . Πρόκειται για μία οικογενειακή ουσιαστικά επιχείρηση η οποία συνεργάζεται με 150 διαμεσολαβούντες στην Κύπρο και φαίνεται ότι επιθυμεί να  εξαγοράσει το ελεύθερο  χαρτοφυλάκιο αυτοκινήτου της Enterprise  κάνοντας έτσι είσοδο και στην ελληνική ασφαλιστική αγορά.  Για πραγματοποιηθεί η μεταβίβαση θα πρέπει να δοθεί η έγκριση και από την εποπτική αρχή του Γιβραλτάρ (εκεί που είναι εγγεγραμμένη η Enterprise) αλλά και την ελληνική εποπτική αρχή της Τράπεζας της Ελλάδος.  Όπως αναφέρει το Insuranceworld.gr, οι συζητήσεις είναι σε αρχικό στάδιο και αναμένεται επίσκεψη στελεχών της κυπριακής εταιρείας στην Ελλάδα προκειμένου να συγκεκριμενοποιηθεί η πρόταση.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου