26 Μαΐ 2017

INTERAMERICAN: Πρόληψη στην υγεία με τους Ιατρικούς Συλλόγους Θεσσαλονίκης & Λέσβου

Χορηγός ενημερωτικής εκδήλωσης του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης με θέμα τη σημασία του εμβολιασμού για την πρόληψη ήταν η INTERAMERICAN. Η εκδήλωση, που προσέλκυσε το ενδιαφέρον πλήθους Θεσσαλονικέων, οργανώθηκε στις 13 Μαΐου στην Πλατεία Αριστοτέλους, με τον χαρακτηριστικό τίτλο της καμπάνιας «εμβολιάΖΩ».


Εξειδικευμένο υγειονομικό προσωπικό, δύο ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα, διανομή εντύπων και παράλληλη ανάπτυξη διαδραστικών δραστηριοτήτων συνέθεσαν ένα ευρύ φάσμα ενημέρωσης για παιδιά και ενηλίκους, από το πρωί έως το απόγευμα, με πληροφορίες και κατευθύνσεις για τα οφέλη από την προληπτική φροντίδα της υγείας και τον εμβολιασμό. Ο εμβολιασμός αποτρέπει νοσήματα, προστατεύει τις κοινότητες από επιδημίες και έχει εξαλείψει εδώ και δεκαετίες, ασθένειες-μάστιγες (ιλαρά, πολιομυελίτιδα, διφθερίτιδα, κοκκύτη κ.ά.). Η πρωτοβουλία ήλθε ως απάντηση στις συνέπειες ενός αντι-εμβολιαστικού κινήματος που έχει αναπτυχθεί και, δυστυχώς, στοιχίζει ζωές στην Ευρώπη, όπου κατά το πρώτο δίμηνο του 2017 καταγράφηκαν σε 14 χώρες περισσότερα από 1.500 κρούσματα ιλαράς, λόγω συγκέντρωσης μη εμβολιασμένου πληθυσμού – τα περισσότερα στην Ιταλία και τη Ρουμανία, όπου εντοπίζεται το 48% των κρουσμάτων (στοιχεία Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων – ECDC).

Παράλληλα, με χορηγό την INTERAMERICAN πραγματοποιήθηκαν εξετάσεις στις 5, 6 και 7 Μαΐου στην κοινότητα Μύρινας Λήμνου, με συνεργασία του Γραφείου Ευόσμου Θεσσαλονίκης της εταιρείας και του Ιατρικού Συλλόγου Λέσβου. Ιατροί του Δικτύου Υγείας της INTERAMERICAN (ορθοπεδικός, νευροψυχολόγος και γενικός χειρουργός-μαστολόγος) εξέτασαν περί τους 150 κατοίκους του νησιού.

H πρόληψη και φροντίδα της υγείας αποτελεί για την INTERAMERICAΝ βασικό άξονα ανάπτυξης πρωτοβουλιών κοινωνικής υπευθυνότητας, στο πλαίσιο του εταιρικού σχεδίου «Πράξεις Ζωής» και σε συνάφεια με το επιχειρησιακό αντικείμενο ασφάλισης της υγείας, τομέα στον οποίο η εταιρεία δραστηριοποιείται ιδιαίτερα κατέχοντας ηγετική θέση στην ασφαλιστική αγορά. Η INTERAMERICAN έχει θέσει σε προτεραιότητα, με γνώμονα τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής, το δικαίωμα στην υγεία για κάθε πολίτη και ιδιαίτερα για τα παιδιά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου