19 Μαΐ 2017

Τα αίτια για το δυστύχημα στο Άδενδρο - Τι έφταιξε

Η υπερβολική ταχύτητα που είχε αναπτύξει ο έμπειρος μηχανοδηγός εμφανίζεται ως η κυριότερη αιτία για τον εκτροχιασμό της αμαξοστοιχίας της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο Άδενδρο Θεσσαλονίκης, το περασμένο Σάββατο. Την ίδια στιγμή, δεν υπάρχουν ενδείξεις φρεναρίσματος. 

Αν και το επίσημο πόρισμα δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί, ασφαλείς πληροφορίες κάνουν λόγο για ανθρώπινο λάθος. Ο μηχανοδηγός είχε αναπτύξει ταχύτητα άνω των 140 χλμ, πιθανά να πλησίασε τα 145 χλμ., σε σημείο που η επιτρεπόμενη είναι 60, ενώ έχει επίσης αναφερθεί πως στο σημείο εκείνο το τρένο εισέρχεται σε παρακαμπτήρια γραμμή.


Μάλιστα, πηγές αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν σημάδια πέδησης (φρεναρίσματος), παρά το γεγονός ότι ο χειριστής ήταν έμπειρος και γνώριζε τη διαδρομή. Δεν υπάρχει επίσης ένδειξη τεχνικής βλάβης είτε στα συστήματα, είτε στη μηχανή. 

Η αμαξοστοιχία Ιντερσίτι - I/C 58 με πέντε βαγόνια, εβδομήντα επιβάτες και πέντε άτομα προσωπικό εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα - Θεσσαλονίκη. Εκτροχιάστηκε το βράδυ του Σαββάτου 13/5 σε παρακαμπτήριο του σταθμού Αδένδρου, με αποτέλεσμα το κινητήριο βαγόνι να βγει εντελώς εκτός των γραμμών και να  προσκρούσει με σφοδρότητα σε παρακείμενο διώροφο κτίριο. Από τη σφοδρότητα της πρόσκρουσης έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου