27 Ιουν 2017

Κυκλοφορούν 150.000 οχήματα με πλαστά ασφαλιστήρια!

Η πρόσφατη ηλεκτρονική διασταύρωση για τα ανασφάλιστα οχήματα, δείχνει να φανερώνει και πολλά ανύπαρκτα ασφαλιστήρια συμβόλαια, καθώς σύμφωνα με εκτιμήσεις των ασφαλιστικών εταιριών εμφανίζονται περίπου 150.000 συμβόλαια να είναι πλαστά!

Συγκεκριμένα, τα πλαστά συμβόλαια διακρίνονται σε δύο κατηγορίες. Εκείνα που είναι ασφαλιστήρια "φαντάσματα" καθώς δεν εμφανίζονται πουθενά και έχουν κατασκευαστεί από ανύπαρκτους ασφαλιστές και εκείνα που επίσημοι διαμεσολαβητές του κλάδου έχουν μεν εισπράξει τα χρήματα των ασφαλιστικών συμβολαίων από τους ιδιοκτήτες οχημάτων, αλλά ποτέ δεν τα απέδωσαν έγκαιρα στην ασφαλιστική εταιρεία με αποτέλεσμα το συμβόλαιο των πελατών τους να έχει ακυρωθεί και να εμφανίζονται στο σύστημα ως ανασφάλιστοι, στις περισσότερες περιπτώσεις εν αγνοία των πελατών τους.



Με την παράταση που δόθηκε μέχρι τις 14 Ιουλίου, εκφράζονται φόβοι από εκπροσώπους του κλάδου μεταξύ των οποίων και από τον πρόεδρο του ΕΕΑ κ. Ι. Χατζηθεοδοσίου, πως αρκετά από αυτά τα πλαστά συμβόλαια θα προλάβουν να συγκαλυφθούν και ενδεχομένως να μην εντοπιστούν όσοι εμπλέκονται.

Επίσης, σύμφωνα με τις ασφαλιστικές εταιρείες, περίπου 150.000 ιδιοκτήτες οχημάτων έλαβαν λάθος ειδοποιητήριο λόγω λάθος στοιχείων όπως π.χ. αναγραμματισμούς ή λάθος πινακίδες ή λάθος ΑΦΜ. Ενδεικτικό είναι ότι έχουν ήδη διορθωθεί πάνω από 4.500 περιπτώσεις.

Υπενθυμίζουμε, πως οι ασφαλισμένοι για να είναι σίγουροι ότι το ασφαλιστήριο συμβόλαιο που έχουν ισχύει κανονικά, μπορούν ανά πάσα στιγμή να το ελέγξουν ηλεκτρονικά.



Σε ενδιαφέρουν:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου