30 Ιουν 2017

Στην Exin πλέον το 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής

Στην Exin Financial Services Holding πέρασε και επίσημα πλέον το 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής, έναντι του ποσού των 718 εκατ. ευρώ όπως ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα. H ETE από τη μεριά της διατηρεί το 25% των μετοχών, εξασφαλίζοντας συμφωνία αποκλειστικής συνεργασίας bancassurance για τη διανομή των προϊόντων της Εθνικής Ασφαλιστικής μέσω του δικτύου της ΕΤΕ.

Η επίσημη ανακοίνωση της Εθνικής Τράπεζας αναφέρει τα εξής:

Η Εθνική Τράπεζα ανακοινώνει την πώληση πλειοψηφικής μετοχικής συμμετοχής της θυγατρικής της ΑΕΕΓΑ «η Εθνική» στην EXIN Financial Services Holding B.V.

Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. («ΕΤΕ») προχώρησε σε συμφωνία με την EXIN Financial Services Holding B.V. (“EXIN”) για την πώληση του 75% των μετοχών της Ελληνικής Ανώνυμης Εταιρίας Γενικών Ασφαλειών (“Εθνική Ασφαλιστική”) με συνολικό τίμημα ύψους € 718,3 εκατ. (η Συναλλαγή).


Η ΕΤΕ θα διατηρήσει το 25% των μετοχών της Εθνικής Ασφαλιστικής. Στις 27 Ιουνίου 2017, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΕ ενέκρινε την πώληση του 75% των μετοχών της Εθνικής Ασφαλιστικής καθώς και τη σύναψη συμφωνίας αποκλειστικής συνεργασίας για την πώληση των ασφαλιστικών προϊόντων της Εθνικής Ασφαλιστικής μέσω του δικτύου της ΕΤΕ.

Το συμφωνημένο τίμημα για τη Συναλλαγή ανέρχεται σε € 718,3 εκατ.

Η ΕΤΕ και η EXIN προχώρησαν επίσης σε συμφωνία που θα διέπει τη μεταξύ τους σχέση ως μέτοχοι της Εθνικής Ασφαλιστικής. Η Συναλλαγή αναμένεται να έχει θετικό αντίκτυπο της τάξεως των περίπου 110 μονάδων βάσης στο pro forma δείκτη CET1 της ΕΤΕ.

Η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής επιβεβαιώνει τη δέσμευση της ΕΤΕ να εφαρμόσει με συνέπεια το σχέδιο αναδιάρθρωσης της Τράπεζας, ενώ θα επιτρέψει στην ΕΤΕ να αφοσιωθεί στις κύριες δραστηριότητες της και στην υγιή πιστωτική επέκταση.

Ο κ. Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΕ, δήλωσε: «Ύστερα από 125 έτη κοινής πορείας η οποία ξεκίνησε το 1891, η ΕΤΕ προχώρησε στην πώληση του 75% των μετοχών της Εθνικής Ασφαλιστικής ώστε να πραγματοποιήσει τη δέσμευση της προς τους μετόχους της και τις ευρωπαϊκές αρχές. Παράλληλα, σύναψε συμφωνία αποκλειστικής συνεργασίας bancassurance για τη διανομή των προϊόντων της Εθνικής Ασφαλιστικής μέσω του δικτύου της ΕΤΕ. Η απόφαση να διατηρηθεί μειοψηφική συμμετοχή της τάξεως του 25%, συνάδει με το πνεύμα συνεργασίας που διέπει τη σχέση μας με την EXIN. Μας χαροποιεί ιδιαίτερα που ο νέος μας συνεργάτης, η EXIN, διακατέχεται από μακροπρόθεσμο στρατηγικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα και θα συνεχίσει να αναπτύσσει την Εθνική Ασφαλιστική τα επόμενα χρόνια».

Η ολοκλήρωση της Συναλλαγής υπόκειται στην έγκριση των αρμόδιων Αρχών Ανταγωνισμού και της Τράπεζας της Ελλάδος. Advisors Η Goldman Sachs International και η Morgan Stanley & Co. International plc, ενεργούν από κοινού ως χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι της ΕΤΕ. Η Freshfields Bruckhaus Deringer, ενεργεί ως διεθνής νομικός σύμβουλος ενώ το δικηγορικό γραφείο Μπερνίτσα ενεργεί ως νομικός σύμβουλος σε θέματα ελληνικού δικαίου.


Σε ενδιαφέρουν:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου