22 Ιουν 2017

MetLife: Στηρίζει την Ψηφιακή Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα των νέων

Δέκα υποψήφιοι, τρεις νικητές, ένας …υπερτυχερός! Για την ακρίβεια ένα «έξυπνο» κολονάκι που με τον δικό του τρόπο διώχνει τους ενοχλητικούς και φροντίζει να κρατάει ελεύθερα τα σημεία πρόσβασης για τους ΑμεΑ στους δρόμους και τα πεζοδρόμια.

Η ομάδα που το δημιούργησε είναι εκείνη που θα διαγωνισθεί εκ μέρους της Ελλάδας στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό, διεκδικώντας το ευρωπαϊκό βραβείο. Όλα αυτά έγιναν με την υποστήριξη της MetLife, που ανέλαβε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά να στηρίξει τον θεσμό, του φοιτητικού διαγωνισμού ψηφιακής καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «JA Start Up 2017» του ΣΕΝ/JA Greece.


Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» και το πρώτο βραβείο κατέκτησε η ομάδα «ΡarkAllou», η οποία θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Ευρωπαϊκό Φοιτητικό Διαγωνισμό Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Junior Achievement Europe «Εnterprise Challenge 2017» που θα πραγματοποιηθεί στο Ελσίνκι.

Ο φοιτητικός διαγωνισμός Ψηφιακής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «JA Start Up» πραγματοποιήθηκε με την ευγενική συμμετοχή της MetLife και του MetLife Foundation. H MetLife, με την πολύτιμη βοήθεια εθελοντών-επιχειρηματικών συμβούλων και σε συνεργασία με διακεκριμένους καθηγητές στήριξε τους φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, οι οποίοι αξιοποιώντας τη ραγδαία αναπτυσσόμενη τεχνολογία internet of things, δημιούργησαν ένα έξυπνο κολονάκι που τοποθετείται στη ράμπα του πεζοδρομίου και με τη χρήση ειδικού αισθητήρα εντοπίζει το αυτοκίνητο που παρκάρει και ειδοποιεί τις Δημόσιες Αρχές για την αντιμετώπιση του θέματος.

Το «ParkAllou» όμως δεν περιορίζεται εκεί. Φιλοδοξεί να επεκταθεί και να λύσει τα προβλήματα που εμποδίζουν τα άτομα με κινητικές δυσκολίες να κυκλοφορούν στους δρόμους. Στόχος των φοιτητών που το δημιούργησαν επίσης είναι η εφαρμογή τους «να καλλιεργήσει μια κουλτούρα σεβασμού και ισότητας των ατόμων αυτών με τους υπόλοιπους πολίτες».

Ο κ. Νίκος Δασκαλάκης, VP & ESE Head of F2F distribution της ΜetLife, αναφερόμενος στον διαγωνισμό δήλωσε: «Ήταν η τρίτη χρονιά διοργάνωσης ενός διαγωνισμού που εξελίσσεται πλέον σε θεσμό. Εμείς οι άνθρωποι της MetLife είμαστε χαρούμενοι, όχι μόνο για τη στήριξη που προσφέρουμε στον διαγωνισμό, αλλά κυρίως για τη στήριξη προς τις ομάδες των παιδιών που αγωνίζονται και μας εμπιστεύονται.

Και αυτό αποδεικνύεται από τη αύξηση των συμμετοχών αλλά και τον τρόπο συμμετοχής των φοιτητών. Με πρωτοποριακές ιδέες από τις οποίες δύσκολα μπορείς να ξεχωρίσεις κάποια. Εύχομαι καλή επιτυχία στη ομάδα των νικητών στον Ευρωπαϊκό Φοιτητικό Διαγωνισμό Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Junior Achievement Europe «Enterprise Challenge 2017».


Σε ενδιαφέρουν:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου