6 Νοε 2017

Διέλευση από τα διόδια χωρίς ταμεία από το 2018!

Τέλος στα ταμεία στους σταθμούς διοδίων από το 2018 βάζει η κυβέρνηση, υλοποιώντας το σύστημα αναλογικής χρέωσης με βάση τη χιλιομετρική απόσταση. Σύμφωνα με δήλωση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη στον ΑΝΤ1, η κατάργηση των ταμείων θα προχωρήσει άμεσα.

Αντί λοιπόν για τη χρονοβόρα διαδικασία των διοδίων με τη σημερινή μορφή που προκαλούσε συχνά μεγάλες ουρές, οι οδηγοί θα έχουν την επιλογή για την πληρωμή της χρήσης του οδικού δικτύου να μπορούν να χρησιμοποιήσουν είτε μετρητά, είτε πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, είτε ειδική εφαρμογή μέσω του κινητού τους τηλεφώνου.

Ο διαγωνισμός για το νέο σύστημα διοδίων αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος του έτους, ενώ στόχος του υπουργείου είναι η πρώτη φάση υλοποίησης και εφαρμογής του νέου συστήματος να ξεκινήσει μέσα στο 2018 από την Εγνατία Οδό.

Το νέο σύστημα πληρωμής θα υπολογίζει την χιλιομετρική απόσταση που θα διανύει κάθε οδηγός και αντίστοιχα θα χρεώνεται. Για το σκοπό αυτό θα τοποθετηθεί ειδικό μηχάνημα στους σταθμούς των διοδίων που θα καταγράφει την είσοδο του κάθε οχήματος στην εθνική οδό και στη συνέχεια ανάλογα με την έξοδο που επιλέγει ο κάθε οδηγός να βγει, θα ενημερώνεται από το σταθμό εξόδου για τη χρέωση με βάση τα χιλιόμετρα που έχει διανύσει.

Εκπτώσεις αναμένεται να δοθούν σε διαδρομές μικρών αποστάσεων και ειδικότερα στους κατοίκους των περιοχών όπου βρίσκονται οι σταθμοί των διοδίων.


Σε ενδιαφέρουν:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου