24 Νοε 2017

Τέλη Κυκλοφορίας 2018: Διαθέσιμα από την...Black Friday αλλά χωρίς έκπτωση!

Την ...Black Friday 24/11 επιλέγει το Υπουργείο Οικονομικών να "ανοίξει" στο taxisnet τη δυνατότητα πληρωμής των τελών κυκλοφορίας για το 2018, χωρίς να δίνει ωστόσο καμία έκπτωση.

Ήδη έχουν "φορτωθεί" στο σύστημα του taxisnet τα ειδοποιητήρια για περισσότερα από έξι εκατομμύρια οχήματα, προκειμένου οι ιδιοκτήτες τους να βρουν το ειδοποιητήριο με το ποσό πληρωμής και να το εξοφλήσουν έγκαιρα, για να αποφύγουν την επιβολή του τσουχτερού προστίμου (διπλασιασμός ποσού).

Τα τέλη κυκλοφορίας, παρά τα συνεχόμενα -για μια ακόμα χρονιά- σενάρια περί υιοθέτησης νέου τρόπου υπολογισμού με πολλαπλές κλίμακες, παραμένουν ίδια με αυτά που ίσχυσαν το προηγούμενο έτος.

Σχετικά με την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας: 


- Για να δείτε το ηλεκτρονικό ειδοποιητήριο που αντιστοιχεί στα τέλη κυκλοφορίας του οχήματος σας, θα πρέπει να συνδεθείτε στο Taxisnet, καθώς (όπως και τις προηγούμενες χρονιές) δεν θα σταλούν ειδοποιητήρια μέσω ταχυδρομείου.






- Το taxisnet σας δίνει τη δυνατότητα πρόσβασης στα ειδοποιητήρια, είτε με τους προσωπικούς κωδικούς κάθε ασφαλισμένου, είτε χωρίς να συνδεθείτε συμπληρώνοντας μόνο τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος και το ΑΦΜ σας. 



- Αν επιλέξετε να πληρώσετε τα τέλη κυκλοφορίας από ταμείο τράπεζας, είναι απαραίτητο να προσκομίσετε το ειδοποιητήριο για να μπορέσει να πραγματοποιηθεί η πληρωμή τους. Έχετε υπόψη σας ωστόσο, πως αν επιλέξετε τον συγκεκριμένο τρόπο πληρωμής μέσω γκισέ τράπεζας, θα επιβαρυνθείτε με προμήθεια βάσει της πολιτικής της κάθε τράπεζας, η οποία μπορεί να φθάσει ή και να ξεπεράσει τα 2 ευρώ.

- Αν πληρώσετε τα τέλη μέσω των εναλλακτικών δικτύων των τραπεζών (web banking, phone banking κλπ) δεν θα επιβαρυνθείτε με προμήθεια και δεν είναι απαραίτητη η εκτύπωση του ειδοποιητηρίου.


- Αν διαθέτετε και χρησιμοποιήσετε πιστωτική κάρτα για την πληρωμή των τελών, θα πρέπει να έχετε επαρκές πιστωτικό υπόλοιπο και ανάλογα με τα προγράμματα της κάθε τράπεζας, μπορείτε να τα εξοφλήσετε σε έως και 12 άτοκες δόσεις.

Προθεσμία πληρωμής τελών κυκλοφορίας


Τα τέλη κυκλοφορίας θα πρέπει να εξοφληθούν το αργότερο έως τις 31/12/2017. Σε περίπτωση που δεν εξοφληθούν μέχρι τη συγκεκριμένη ημερομηνία, ο ιδιοκτήτης του οχήματος καλείται να πληρώσει το διπλάσιο ποσό.

Επιπλέον, αν δεν εξοφλήσετε τα τέλη κυκλοφορίας και συνεχίσετε να κυκλοφορείτε το όχημα, σε περίπτωση ελέγχου αφαιρούνται επιτόπου οι πινακίδες και η άδεια κυκλοφορίας. 

Αν δεν επιθυμείτε ή δεν έχετε τη δυνατότητα να τα πληρώσετε έγκαιρα, η μόνη λύση για να μην επιβαρυνθείτε με τα τέλη κυκλοφορίας και το πρόστιμο, είναι να καταθέσετε τις πινακίδες του οχήματος στην ΔΟΥ που ανήκετε.

Αναλυτικά τα ποσά που αντιστοιχούν στα τέλη κυκλοφορίας με βάση τα χαρακτηριστικά κάθε οχήματος είναι τα εξής:

Τέλη κυκλοφορίας με βάση τον κυβισμό και το έτος ταξινόμησης

Κινητήρας      Έως το 2000              2001- 2005          2006-31/10/2010







Τέλη κυκλοφορίας με βάση την εκπομπή ρύπωνΔιοξείδιο του άνθρακα ανά χλμ     Ανά γραμμ.εκπομπών Co2     Ποσό σε ευρώ
Τέλος, απαλλάσσονται από την καταβολή τελών κυκλοφορίας, όσα οχήματα εκπέμπουν λιγότερο από 90 γραμμάρια co2 και τα υβριδικά έως 1549 κυβικά.



Σε ενδιαφέρουν:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου