13 Μαρ 2018

Be Bold for Inclusion: Το μήνυμα του Ομίλου Generali για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Μήνυμα υπέρ της διαφορετικότητας και των ίσων δικαιωμάτων στην εργασία έστειλε ο Όμιλος Generali, διοργανώνοντας μία παγκόσμια πρωτοβουλία, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου. Στην ενέργεια αυτή συμμετείχαν εργαζόμενοι, έχοντας την ευκαιρία να συναντηθούν με τους Διευθύνοντες Συμβούλους των κατά τόπους εταιρειών, προκειμένου να συζητήσουν τη σημασία της διαφορετικότητας.

«Σύμφωνα με το μανιφέστο της Generali, ένταξη σημαίνει να μπορούμε να αναγνωρίζουμε και να εκτιμήσουμε το διαφορετικό πολιτιστικό υπόβαθρο, γνώσεις, ανάγκες και εμπειρίες του καθένα, ανεξάρτητα από το φύλο του και τη θέση του στην εταιρεία. Θέλουμε όλοι οι άνθρωποί μας να νιώθουν μέρος της ομάδας μας και για το λόγο αυτό, παρέχουμε σταθερά ίσες ευκαιρίες επαγγελματικής ανάπτυξης, ενώ αποτελούμε παράδειγμα ισότιμης εκπροσώπησης ανδρών-γυναικών σε όλους τους κλάδους όπου δραστηριοποιούμαστε», τόνισε η κα Μαρία Καμπανέλλου, HR Manager της Generali.

O Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Πάνος Δημητρίου συνομίλησε με γυναίκες εργαζόμενες από διαφορετικά τμήματα και βαθμίδες της εταιρείας, οι οποίες εντάχθηκαν πρόσφατα στο δυναμικό της εταιρείας. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν ο πολυδιάστατος ρόλος της σύγχρονης γυναίκας, οι ανησυχίες της καθημερινότητας και η εξισορρόπηση προσωπικής και επαγγελματικής ζωής. Οι εργαζόμενες μετέφεραν τις εμπειρίες τους στον κ. Δημητρίου και συζήτησαν την περαιτέρω ανάδειξη του ρόλου της γυναίκας στο εργασιακό περιβάλλον.

Ό ίδιος τους ενημέρωσε για τις εξαιρετικές επιδόσεις της Generali Hellas αναφορικά με το ζήτημα της συμμετοχής των γυναικών στο εργατικό δυναμικό, καθώς επίσης και για τις ενέργειες που υιοθετούνται έτσι ώστε περισσότερες γυναίκες εργαζόμενοι να μπορούν να καταλαμβάνουν θέσεις ευθύνης. «Αγωνιζόμαστε για την επίτευξη των στόχων μας, αξιοποιώντας τις δεξιότητες των ανθρώπων μας, με σεβασμό στις αξίες μας, οι οποίες έχουν χτιστεί στη βάση της ισότητας, του σεβασμού και των ίσων ευκαιριών. Η Generali αναπτύσσεται με τους ανθρώπους της και έχει εδραιωθεί χάρη σε αυτούς. Η συμμετοχή και η διατήρηση της διαφορετικότητας στους κόλπους του οργανισμού μας ταυτίζεται με την επιχειρηματική μας ανάπτυξή, καθώς διαμορφώνει το κατάλληλο περιβάλλον για την εξέλιξη διαφορετικών ταλέντων και την έκφραση διαφορετικών ιδεών, που μας κάνουν κάθε μέρα καλύτερους», δήλωσε ο κ. Δημητρίου.

Η συνάντηση έκλεισε  με τη δέσμευση όλων των μερών να συνεχίσουν να κρατούν ανοιχτό το διάλογο για την ένταξη και το σεβασμό της διαφορετικότητας, κάνοντας πράξη το μήνυμα #BeBoldForInclusion στην εργασιακή τους καθημερινότητα.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου