1 Μαρ 2018

Πόσες ημέρες έχεις περιθώριο να κάνεις δήλωση μετά από ατύχημα;

Γνωρίζεις πόσες ημέρες έχεις περιθώριο να κάνεις δήλωση μετά από ατύχημα και ποιες υποχρεώσεις έχεις απέναντι στην ασφαλιστική σου εταιρία;

Στην ερώτηση αυτή έρχεται να απαντήσει η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) και να ενημερώσει τους ασφαλισμένους για τις υποχρεώσεις τους.

Σύμφωνα με το Νόμο, ο λήπτης της ασφάλισης ή ο ασφαλισμένος υποχρεούται
να δηλώνει στην εταιρία του κάθε ατύχημα αμέσως, χωρίς υπαίτια καθυστέρηση και το αργότερο εντός οκτώ (8) εργάσιμων ημερών, αφότου έλαβε γνώση του ατυχήματος. 

Ο ασφαλισμένος υποχρεούται επίσης να προβαίνει σε κάθε δυνατή ενέργεια για
τον περιορισμό της ζημίας και να παρέχει στην ασφαλιστική εταιρία κάθε πληροφορία και έγγραφο που προβλέπονται στο ασφαλιστήριο ή που κρίνεται αναγκαίο για το χειρισμό της υπόθεσής του από τον ασφαλιστή. Σε περίπτωση υπαίτιας παράβασης των υποχρεώσεων αυτών ο λήπτης της ασφάλισης ή ο ασφαλισμένος μπορεί να υποχρεωθεί, με απόφαση του αρμόδιου δικαστηρίου, να καταβάλει στην εταιρία αποζημίωση μέχρι του ποσού δύο χιλιάδων (2.000) ευρώ.

Για αυτό μην αμελείς να κάνεις δήλωση μετά από τροχαίο ατύχημα (είτε αρνητική είτε θετική). Όταν διευκολύνεις τη διαδικασία, επιταχύνονται και οι χρόνοι αποζημίωσης. Ακόμα και αν είσαι στην θέση του υπαίτιου οδηγού, μην ξεχνάς πως κάποια στιγμή μπορεί να βρεθείς και εσύ στην άλλη πλευρά και να καθυστερεί η αποζημίωση σου επειδή κάποιος άλλος αρνείται να είναι σωστός με τις υποχρεώσεις του και τις προθεσμίες.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου