23 Αυγ 2016

Αυτά είναι τα νέα περιπολικά της Ελληνικής Αστυνομίας

Πολλοί από εσάς ενδεχομένως να έχετε παρατηρήσει στο δρόμο κάποια από τα νέα οχήματα που διαθέτουν πλέον τα σώματα ασφαλείας.

Κάτι που ήταν επιβεβλημένο άλλωστε να γίνει, καθώς το μεγαλύτερο μέρος του στόλου των περιπολικών είναι γερασμένο, με οχήματα
άνω της 15ετίας, στην πλειοψηφία τους Citroen Xsara, με τα κοντέρ τους να έχουν γράψει εκατομμύρια χιλιόμετρα, με συνεχείς βλάβες αλλά και έλλειψη ανταλλακτικών, κάτι που κάνει πραγματικά άθλο το να συντηρούνται και να έχουν καθημερινή παρουσία στους δρόμους.

Σιγά σιγά όμως, έστω και αν οι ρυθμοί που αντικαθίστανται είναι ιδιαίτερα αργοί, έχουν αρχίσει να εμφανίζονται στους δρόμους νέα περιπολικά, που είναι σαφώς πιο ασφαλή, πιο γρήγορα, με χαμηλότερη κατανάλωση και φυσικά πιο φιλικά στο περιβάλλον αφού εκπέμπουν λιγότερους ρύπους.

Ας δούμε αναλυτικά ποια είναι τα νέα αποκτήματα της Ελληνικής Αστυνομίας:


Peugeot 308 1.6 BLUEHDi 2016
Η πιο πρόσφατη απόκτηση είναι αυτή της Αττικής Οδού, όπου η διαχειρίστρια εταιρεία, προμήθευσε την τροχαία του αυτοκινητόδρομου με νέα περιπολικά, αντικαθιστώντας τα Skoda Octavia που είχαν μέχρι πρότινος. Τα νέα περιπολικά είναι Peugeot 308, εξοπλισμένα με κινητήρα diesel 1600 κυβικών BLUEHDi, απόδοσης 120 αλόγων, ενώ έχουν και ιδιαίτερα χαμηλή κατανάλωση η οποία σύμφωνα με τις εργοστασιακές τιμές είναι μόλις στα 3.1lt/100 km.

Suzuki S-Cross 1.6 DDis 2016

Επίσης, πρόσφατα η Ελληνική αστυνομία προμηθεύτηκε με 226 αυτοκίνητα Suzuki S-Cross, τα οποία εφοδιάζονται με τον πετρελαιοκινητήρα 1.6 DDiS, απόδοσης 120 ίππων, με πλούσιο εξοπλισμό ασφάλειας, άνεσης, σύστημα auto Start-Stop για επιπλέον οικονομία και βέβαια τον απαραίτητο επιπλέον ειδικό αστυνομικό εξοπλισμό.

Επιπλέον, την τελευταία τριετία η ΕΛΑΣ έχει προμηθευτεί με Citroen Picasso, Citroen C4 και Hyundai i30.

Citroen Picasso





Citroen C4

Hyundai i30




Nissan Navara


Για πρώτη φορά η Ελληνική Αστυνομία εξοπλίζεται 
με pickup για τις περιφερειακές της διευθύνσεις, και συγκεκριμένα με Nissan Navara.






Nissan Qashqai

Το λιμενικό ενισχύθηκε και αυτό πρόσφατα με Nissan Qashqai.

Ένα Nissan Qashqai απέκτησε και το Αστυνομικό Τμήμα Κρανιδίου, ως δωρεά του εφοπλιστή Κ.Β.Γουλανδρή.




Peugeot 308 (προηγούμενης γενιάς)

Ως δωρεά είχαν επίσης δοθεί το 2014 στην Ελληνική αστυνομία, από την Γαλλική αστυνομία και την αστυνομία του Λουξεμβούργου 18 Peugeot 308 προηγούμενης γενιάς.


Chevrolet Cruze

Στα τέλη του 2013 παραδόθηκαν στην ΕΛΑΣ 50 Chevrolet Cruze 
για την κάλυψη των επιχειρησιακών της αναγκών, στα πλαίσια της Ελληνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.




Vw Passat 2.0 TDI 2015

Το 2015, το
 Αστυνομικό Τμήμα της Ραφήνας απέκτησε ένα νέο περιπολικό VW Passat 2.0 TDI, χάρη στη δωρεά της Πολυτίμης Μεταξά για να τιμήσει τη μνήμη του γιου της Γιάννη.



Και μερικά...σπάνια περιπολικά!


Από δωρεά της εισαγωγικής Σαρακάκης, στο δυναμικό της Ελληνικής Αστυνομίας υπάρχει και ένα Mitsubishi Evo X (πρώην δημοσιογραφικό).

Στους δρόμους επέστρεψε και το Audi RS2 της ΕΛ.ΑΣ. για να θυμίσει στους γνώστες της αυτοκίνησης κάτι... από τα παλιά!





Ένα ακόμα σπάνιο περιπολικό που κυκλοφορεί στους δρόμους της Αττικής, είναι ένα Mazda CX7.



Θα πρέπει ωστόσο να έχετε υπόψη σας, ότι η ΕΛΑΣ διαθέτει και συμβατικά περιπολικά χωρίς διακριτικά, όπως VW Passat, Skoda Octavia και άλλα, τα οποία είναι εφοδιασμένα με σύστημα αυτόματης αναγνώρισης πινακίδων (APNR), το οποίο δίνει τη δυνατότητα στο πλήρωμα να μαθαίνει άμεσα την ταυτότητα του ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου και άλλα στοιχεία, όπως αν εκκρεμούν δικαστικές αποφάσεις εις βάρος του, αν υπάρχουν οικονομικές εκκρεμότητες (π.χ. τέλη κυκλοφορίας) κλπ.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου