8 Απρ 2014

Μαύρα κουτιά στα βρετανικά αυτοκίνητα, με χαμηλότερα ασφάλιστρα!

Μεγάλη συμφωνία της εταιρείας Quindell και της εταιρείας τηλεματικής Ingenie (θυγατρική της) με τη βρετανική RAC (αντίστοιχη της δικής μας ΕΛΠΑ) φέρνει μείωση στα ασφάλιστρα για τα μέλη της τελευταίας, εφόσον δεχτούν να τοποθετήσουν «μαύρα κουτιά» στα οχήματά τους.
Και η εν λόγω αγορά θα μπορούσε να διπλασιαστεί ως το 2015, καθώς ακόμη 4 εκατ. οχήματα θα μπορούσαν να εξοπλιστούν με μαύρα κουτιά. Για αρχή όμως, η RAC θα προσφέρει τέτοιες μονάδες στα 2,5 εκατ. μέλη της.
Ως τώρα τέτοιες συσκευές δίνονταν μόνο σε νέους οδηγούς έως 25 ετών, με αντάλλαγμα χαμηλότεραασφάλιστρα – από 3.110 λίρες, π.χ., αυτά μπορούσαν να πέσουν κοντά στις 1.700.
Τα μαύρα κουτιά αυτοκινήτου, που εγκαθίστανται στο σύστημά του ή «κατεβαίνουν» μέσω μιας νέας εφαρμογής (app), καταγράφουν στοιχεία για την τοποθεσία, την ταχύτητα και την επιτάχυνση του οχήματοςπροκειμένου να διαμορφώσουν το προσωπικό σκορ κάθε οδηγού.
Μπορούν επίσης να βοηθήσουν τη RAC να εντοπίσει οχήματα που έπαθαν βλάβη ή να κάνει εξ αποστάσεως διάγνωση προβλημάτων. Επίσης, η συμφωνία της RAC με την Quindell γέννησε την Connected Car Solutions, μια νέα εταιρεία, με αρχική επένδυση 30 εκατ. λιρών.
Η Ingenie εκτιμά ότι η νέα συμφωνία θα οδηγήσει στην αύξηση των ασφαλιστηρίων συμβολαίων με… τηλεματικούς όρους, γεγονός που θα διπλασιάσει και τον αριθμό των εγκαταστημένων μονάδων, ενώ η RACθεωρεί ότι η συμφωνία έχει σημαντικά οφέλη και για τα μέλη της.
Τα μαύρα κουτιά και η σχετική εφαρμογή θα διατίθενται από τον Ιούλιο, ενώ η τεχνολογία μελλοντικά θα προωθηθεί στην υπόλοιπη Ευρώπη και στον Καναδά.

(Πηγή: Nextdeal.gr)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου