29 Ιουλ 2014

Κοντά σε οικονομικό κραχ ο ΟΑΕΕ τι προτείνουν ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ

Αυξάνονται και διογκώνονται οι οφειλές προς τον ΟΑΕΕ όπου πλέον 8 στους 10 ασφαλισμένους έχουν οφειλές στο Ταμείο.

Αυτό αναφέρει σημερινό δημοσίευμα στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» ενώ συνδικαλιστές αναφέρουν στην εφημερίδα ότι από το Σεπτέμβριο το ταμείο θα αδυνατεί να πληρώνει συντάξεις, ενώ σε άλλο σημείο του δημοσιεύματος κάνει λόγο για να περικοπή των συντάξεων στο 3%.

Σύμφωνα με πληροφορίες η τρόικα έχει απορρίψει νέα ρύθμιση σε 100 δόσεις και η λύση που προτείνουν από το υπουργείο είναι να αρχίζουν οι οφειλέτες να δίνουν κάποια ποσά στο ΚΕΑΟ ώστε να είναι ενήμεροι και να αποφύγουν κατασχέσεις .
Σε μια προσπάθεια να εξομαλυνθεί η κατάσταση, η ΓΣΕΒΕΕ, από κοινού με την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), έχει διαμορφώσει δύο προτάσεις. Ειδικότερα, προτείνει να κεφαλαιοποιηθούν και να παγώσουν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές, και να μεταφερθεί ο χρόνος κατά τον οποίο δεν έχουν καταβληθεί εισφορές ως πλασματικός στο τέλος του ασφαλιστικού βίου, με δυνατότητα εξαγοράς του, όπως ισχύει με τα χρόνια σπουδών ή στράτευσης. 

Παράλληλα, να δίνεται η δυνατότητα σε ασφαλισμένους να μπορούν να επιλέγουν ασφαλιστική κατηγορία, ώστε να ενεργοποιηθεί εκ νέου ένα μεγάλο ποσοστό των ελεύθερων επαγγελματιών και να ενισχυθούν τα έσοδα του ταμείου.
(Πηγή: Asfalisinet.gr)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου