16 Ιουλ 2014

Στην Allianz η Αγροτική Ασφαλιστική

Από μέρα σε μέρα κλείνει το deal Allianz και Αγροτικής ασφαλιστικής.

Θέμα χρόνου είναι η ανακοίνωση της εξαγοράς της Αγροτικής Ασφαλιστικής από την πολυεθνική Allianz, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του insuranceforum.gr από στελέχη της αγοράς.

Να θυμίσουμε πως η Allianz δεν ήταν ο μοναδικός μνηστήρας αλλά ενδιαφέρον είχαν εκδηλώσει και οι Ergo, Groupama και η Ιnteramerican. 

Δεν υπάρχει ξεκάθαρη πληροφόρηση για το ακριβές ύψος του τιμήματος το οποίο δεν μπορεί να είναι κάτω από 80 – 100 εκατ. Ευρώ. 

Το σίγουρο είναι ότι όποιος πάρει την ΑΤΕ Ασφαλιστική θα ανακηρυχθεί και κυρίαρχος στον κλάδο των ασφαλειών καθώς η "προίκα" είναι μεγάλη, ξεκινώντας καταρχήν από το πλήθος των πελατών της που ξεπερνούν τους 700.000. Έτσι εξηγούνται και οι έξι περιφερειακές μονάδες που λειτουργεί η εταιρεία σε Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Λάρισα, Ιωάννινα, Πάτρα, Ηράκλειο, ενώ συνεργάζεται και με 600 Ασφαλιστικούς Συμβούλους. Στα θετικά της "προίκας" αναμφίβολα πρέπει να περιληφθεί και η ακίνητη περιουσία που ελέγχει η εταιρεία η οποία αν και θεωρείται απομειωμένη λόγω της πτώσης των αξιών στο real estate, ωστόσο, παραμένειο σημαντική, όπως τα 20.000 τ.μ. που ελέγχει στην Λεωφ. Συγγρού, όπου και στεγάζονται οι κεντρικές της υπηρεσίες.

Σε οικονομικό επίπεδο, η ΑΤΕ Ασφαλιστική εμφάνισε πέρυσι το εννεάμηνο κέρδη προ φόρων ύψους 34,5 εκ. ευρώ, ενώ η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων για το ίδιο διάστημα διαμορφώθηκε στα 110 εκατ. ευρώ. Τα έσοδα από επενδύσεις για το εννεάμηνο του 2013 ανήλθαν στο ύψος των 12,7 εκατ. ευρώ έναντι 9,7 εκατ. ευρώ για το αντίστοιχο διάστημα του 2012, παρουσιάζοντας αύξηση 30,2%.

Η Allianz Ελλάδος, μέλος του Allianz Group, δραστηριοποιείται στους κλάδους της ιδιωτικής ασφάλισης, της διαχείρισης κεφαλαίων καθώς και της προώθησης προϊόντων λιανικής τραπεζικής, σε ιδιώτες και επιχειρήσεις. Το 2011 βρήκε την Allianz Ελλάδος να εξυπηρετεί περισσότερους από 326.000 πελάτες μέσα από 15 υποκαταστήματα, 1.260 συνεργάτες, 446 πρακτορεία και 245 εργαζόμενους στις κεντρικές της υπηρεσίες.

Ο κύκλος εργασιών όλων των δραστηριοτήτων της Allianz Ελλάδος για το 2011 ανήλθε σε 233,6 εκατ. ευρώ, ενώ τα λειτουργικά της κέρδη έφτασαν τα 18,5 εκατ. ευρώ. Παράλληλα η Allianz Ελλάδος μέσω της θυγατρικής Allianz ΑΕΔΑΚ, διαχειρίζεται συνολικά κεφάλαια ύψους 326 εκατ. ευρώ.
Κατά το οικονομικό έτος 2010 ο συνολικό κύκλος εργασιών του Ομίλου Allianz ξεπέρασε τα 106,5 δισ. ευρώ. Παράλληλα, η Allianz είναι ένας από τους μεγαλύτερους διαχειριστές κεφαλαίων παγκοσμίως, με τα υπό διαχείριση κεφάλαια τρίτων να ανέρχονται σε 1,164 δισ. ευρώ στο τέλος του 2010.

(Πηγή: Insuranceforum.gr)


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου