20 Ιουλ 2015

Αύξηση 5% του φόρου ασφαλίστρων - Πως διαμορφώνονται τα ασφάλιστρα



Το νέο νομοσχέδιο περιλαμβάνει αύξηση στην φορολόγηση των ασφαλίστρων δημιουργώντας πονοκέφαλο τόσο στους ασφαλισμένους όσο και στις ασφαλιστικές εταιρίες και στο δίκτυο τους. 

Σύμφωνα και με τροποποιήσεις της τελευταίας στιγμής όσων αφορά τους συντελεστές φορολόγησης, οι αλλαγές που επέρχονται στα ασφάλιστρα είναι οι εξής: 

  • Στον κλάδο αυτοκινήτου και συγκεκριμένα σε ότι αφορά την αστική ευθύνη οχημάτων, αυξάνεται κατά 5% ο φόρος επί των ασφαλίστρων και διαμορφώνεται από το 10% στο 15%.
  • Στον κλάδο πυρός ο συντελεστής φόρου επί των ασφαλίστρων παραμένει σταθερός στο 20% (αρχικά προβλεπόταν και εδώ αύξηση 5%)
  • Στον κλάδο ζωής ο συντελεστής παραμένει σταθερός στο 4%, ενώ η απαλλαγή από τον φόρο ασφαλίστρων για καταβαλλόμενα ασφάλιστρα ζωής διατηρείται μόνο για ασφαλιστήρια συμβόλαια διάρκειας τουλάχιστον 10 ετών.
  • Στους λοιπούς κλάδους ο φορολογικός συντελεστής αυξάνεται στο 15% .
Μένει να δούμε τι αποφάσεις θα λάβουν οι ασφαλιστικές εταιρίες και ποιες θα αποφασίσουν να απορροφήσουν την αύξηση του φόρου και πως θα συμπεριφερθούν οι ασφαλισμένοι, καθώς η πρόσθετη επιβάρυνση σε συνδυασμό με την περιορισμένη ρευστότητα, είναι πολύ πιθανό να οδηγήσουν σε αύξηση των ανασφάλιστων οχημάτων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου