2 Ιουλ 2015

Τι γίνεται με τα ασφαλιστήρια που λήγουν εντός των ημερών

Οι ασφαλιστικές εταιρίες παρατείνουν σιωπηρά την ημερομηνία πληρωμής και αναβάλλουν προσωρινά τις ακυρώσεις συμβολαίων για διάστημα από 5-10 ημέρες ανάλογα με τις αποφάσεις και την πολιτική της κάθε ασφαλιστικής.

Σε περίπτωση που θελήσετε να εξοφλήσετε το ασφαλιστήριο σας αυτή την εβδομάδα, λόγω capital control και τραπεζικής αργίας, οι πάσης φύσεως πληρωμές ασφαλιστηρίων συμβολαίων μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνο μέσω web banking, phone banking και από τα ATM.

Το μόνο σίγουρο, αν λήγει το ασφαλιστήριο συμβόλαιό σας εντός των προηγούμενων ή των επόμενων ημερών, έχετε σίγουρα μια ανοχή από τις ασφαλιστικές και ένα άτυπο περιθώριο εξόφλησής τους μέχρι την επόμενη εβδομάδα. Από εκεί και έπειτα κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί, όπως και το αν και πότε θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση...

Μέχρι στιγμής δεν έχει βγει μια κοινή συλλογική απόφαση, αλλά το διάστημα της άτυπης παράτασης το καθορίζει κάθε ασφαλιστική κατά την κρίση της και την πολιτική της. Για αυτό αν το ασφαλιστήριο σας λήγει αυτές τις ημέρες, καλό είναι για περισσότερες διευκρινίσεις να απευθυνθείτε στην ασφαλιστική σας εταιρία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου