30 Ιουλ 2015

Eurolife ERB Ασφαλιστική: Ενέργειες για την αύξηση φόρου ασφαλίστρων και ΦΠΑ

Με υπηρεσιακό σημείωμα προς το δίκτυο συνεργατών της σχετικά με την αύξηση φόρου ασφαλίστρων και ΦΠΑ, η Eurolife ERB Ασφαλιστική επισημαίνει τα εξής:

Πιστοί στη φιλοσοφία μας να προσφέρουμε σε εσάς και στους πελάτες μας μια δύναμη σταθερότητας και ένα αίσθημα ασφάλειας για να ενθαρρύνουμε κάθε μελλοντικό σας βήμα, προχωρήσαμε άμεσα στο σχεδιασμό και την υλοποίηση σειράς ενεργειών που παρουσιάζονται παρακάτω συνοπτικά:
Διαχείριση νέων ρυθμίσεων για το φόρο Ασφαλίστρων & ΦΠΑ
Όπως ήδη γνωρίζετε, από τις 16/7/2015, ισχύουν νέες ρυθμίσεις στο φόρο ασφαλίστρων ο οποίος επηρεάζει τις εκδόσεις νέων ασφαλιστηρίων, τις ανανεώσεις, τις επαναφορές και τις τροποποιήσεις.
Ειδικότερα, με την ψήφιση του νόμου Ν.4334/2015, εφαρμόζονται οι παρακάτω συντελεστές φόρου:
Για τα ασφαλιστήρια Ζωής & Υγείας
  • Δεν υπάρχει αλλαγή στο φόρο επί των ασφαλίστρων Ζωής ο οποίο διατηρείται στο 4%, εφόσον τα ασφαλιστήρια συμβόλαια είναι διάρκειας άνω των 10 ετών, ενώ διατηρείται η απαλλαγή φόρου για τα ασφαλιστήρια συμβόλαια διάρκειας άνω των 10 ετών.
  • Αύξηση του φόρου από 10% σε 15% επί των ασφαλίστρων των συμπληρωματικών καλύψεων
  • Αλλαγή του συντελεστή ΦΠΑ από 13% σε 23% στα τιμολόγια των Νοσοκομείων

Για τα Ασφαλιστήρια Αυτοκινήτων, Περιουσίας και Λοιπών Κλάδων
  • Δεν υπάρχει αλλαγή στο φόρο επί των ασφαλίστρων κλάδου πυρός ο οποίος διατηρείται στο 20%
  • Αύξηση του φόρου από 0% ή 10% σε 15% σε όλους τους λοιπούς κλάδους, συμπεριλαμβανομένων και των λοιπών καλύψεων (πλην πυρός) που περιλαμβάνονται στις ασφαλίσεις περιουσίας και τεχνικών ασφαλίσεων.

Οι αλλαγές που αφορούν στο φόρο ασφαλίστρων έχουν ήδη εφαρμοστεί στα συστήματά μας.
Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι η Eurolife ERB Ασφαλιστική αποφάσισε:
  • να απορροφήσει την επιβάρυνση που προκύπτει λόγω της σημαντικής αύξησης του ΦΠΑ στα τιμολόγια των Νοσοκομείων, ώστε να μην επιβαρυνθούν οι ασφαλισμένοι με επιπλέον κόστος.
  • να προσαρμόσει τα ασφάλιστρα των προγραμμάτων αυτοκινήτου και κατοικίας απορροφώντας την επιβάρυνση που προκύπτει σε αυτά από την αύξηση του φόρου. Η εφαρμογή του νέου αναμορφωμένου τιμολογίου θα ισχύσει από 1/9 τόσο για τα νέα συμβόλαια, όσο και για τις ανανεώσεις.
  • να αναλάβει τη σχετική επιβάρυνση για τις ανανεώσεις Ιουλίου και Αυγούστου των προγραμμάτων αυτοκινήτου και κατοικίας, καθώς είχαν εκδοθεί και αποσταλεί στους πελάτες μας πριν από την ημερομηνία λήξης ισχύος του νόμου.
δημοπρασιες αγορες και πωλησεις

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου