31 Ιουλ 2015

Στο 15% τα ανασφάλιστα οχήματα που κυκλοφορούν στην Ελλάδα – Πρωτιά στην Ευρώπη


Η Ελλάδα έχει να παρουσιάσει αρκετά παράδοξα. Ένα από αυτά, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο Οδικής Ασφάλειας, είναι το γεγονός ότι ενώ οι Έλληνες οδηγοί δεν κρύβουν την προτίμησή τους στην επικίνδυνη οδήγηση, με αποτέλεσμα η χώρα να εμφανίζει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά θνησιμότητας από τροχαία δυστυχήματα στην Ευρώπη, ο αριθμός των ανασφάλιστων οχημάτων παραμένει στα ύψη.


Πρόσφατη μελέτη αποκάλυψε ότι η Ελλάδα διαθέτει από τα υψηλότερα ποσοστά ανασφάλιστων οχημάτων εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.
Όπως αναφέρει το Reuters, επικαλούμενο δηλώσεις του εκπροσώπου του Επικουρικού Κεφαλαίου, Κωνσταντίνου Μπερτσιά, το 15% των οχημάτων που κυκλοφορούν στην Ελλάδα είναι ανασφάλιστα, ποσοστό που είναι το μεγαλύτερο στην Ευρώπη. «Σήμερα ο αριθμός των ανασφάλιστων οχημάτων αυξάνεται καθημερινά», δηλώνει ο ίδιος.
Στο μεταξύ οι αλλαγές στο φορολογικό οδήγησαν στην αύξηση του φόρου επί των ασφαλίστρων από το 10% στο 15% για τα αυτοκίνητα. «Μόνο ως αποτρεπτικός παράγοντας μπορεί να λειτουργήσει αυτό για τους ανθρώπους που ασφαλίζουν τα οχήματά τους», σημειώνει ο Ιωάννης Βοτσαρίδης, διευθύνων σύμβουλος της Interlife, προσθέτοντας ότι η ασφαλιστική αγορά έχει ήδη να αντιμετωπίσει την τεράστια πτώση της ζήτησης μετά από χρόνια ύφεσης.
Η εταιρεία του κ. Βοτσαρίδη, όπως και άλλες μεγάλες εταιρείες του κλάδου, αποφάσισε να απορροφήσει την αύξηση του φόρου για τους πελάτες της, ενώ παράλληλα προσπαθεί να προσφέρει μεγαλύτερη γκάμα συμβολαίων.
Σύμφωνα με πιο πρόσφατα στοιχεία της Insurance Europe, τα ασφάλιστρα αυτοκινήτου στην Ελλάδα υποχώρησαν κατά 13,3% το 2013, που είναι με διαφορά η μεγαλύτερη πτώση από κάθε άλλη χώρα της Ευρώπης.
Και όπως είναι φυσικό, όσο αυξάνεται ο αριθμός των ανασφάλιστων οχημάτων, αυξάνεται και το βάρος για τους υπόλοιπους οδηγούς, επιβαρύνοντας το σύστημα με περισσότερο χρέος και αυξάνοντας το χρόνο καταβολής των αποζημιώσεων.
(Πηγή: Insurancedaily.gr)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου