12 Μαΐ 2016

Solvency II: Στις 20 Μαΐου το πρώτο crash test των ασφαλιστικών εταιρειών

Μετρούν αντίστροφα τα επιτελεία των ασφαλιστικών εταιρειών προκειμένου να ανταποκριθούν στις προθεσμίες που προβλέπει το Solvency II, για την υποβολή στην Τράπεζα της Ελλάδος -έως τις 20 Μαΐου- των εποπτικών ισολογισμών χρήσης 2015.

Ουσιαστικά πρόκειται για το πρώτο crash test στο οποίο θα υποβληθούν οι ασφαλιστικές εταιρείες, με το νέο εποπτικό περιβάλλον να βρίσκεται σε εφαρμογή και την Εποπτική Αρχή να προετοιμάζεται ώστε να βγάλει τα συμπεράσματά της έχοντας διαθέσιμα σε πλήρη ανάλυση τα οικονομικά δεδομένα της περυσινής χρήσης.

Σύμφωνα με πηγές του Insurance World, στις προθέσεις της Τ.τ.Ε. είναι να περάσει άμεσα τα πρώτα μηνύματα στην ασφαλιστική αγορά, καθιστώντας αυστηρότερη τη στάση της έναντι όσων εταιρειών δεν καλύπτουν τα αναγκαία κεφάλαια, ή δεν είναι οργανωμένοι βάσει των επιταγών του Solvency II.

«Το φετινό καλοκαίρι θα είναι θερμό για τον κλάδο» αναφέρει στο IW γνωστό στέλεχος της αγοράς, που προσθέτει ότι η Εποπτική Αρχή θα ξεκινήσει τη διαδικασία ελέγχων από εταιρείες οι οποίες είχαν κατά το πρόσφατο παρελθόν απασχολήσει τους ελεγκτές με τη στάση τους.

Μια από τις βασικότερες παραμέτρους φαίνεται πως θα είναι η τιμολογιακή πολιτική ορισμένων εταιρειών και το πώς αυτή επιδρά στα έσοδα και την κάλυψη των αναγκαίων κεφαλαιακών αποθεμάτων. Κι όλα αυτά τη στιγμή που ο κλάδος -ειδικά στις ασφαλίσεις Οχημάτων- έχει παρασυρθεί τιμολογιακά στον… κατήφορο, με τις μειώσεις ασφαλίστρων να διαδέχονται η μια την άλλη τα τελευταία χρόνια.

(Πηγή: Insuranceworld.gr)




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου