16 Μαΐ 2016

Αυξήθηκαν κατά 10% τα τροχαία ατυχήματα

Μεγάλη αύξηση της συχνότητας των τροχαίων ατυχημάτων καταγράφεται τον τελευταίο χρόνο σύμφωνα με τα στοιχεία των ασφαλιστικών εταιρειών, γεγονός το οποίο επιδρά αρνητικά στα οικονομικά τους στοιχεία.

Σύμφωνα με τα όσα δηλώνουν στο Insurance World υψηλόβαθμοι παράγοντες της αγοράς, τα τροχαία ατυχήματα έχουν αυξηθεί κατά 9 με 10% και ως βασικότερη αιτία αναφέρουν το χαμηλό κόστος των καυσίμων που «επιτρέπει», παρά την κρίση, περισσότερες μετακινήσεις και, μάλιστα με υψηλότερες ταχύτητες, ενώ επισημαίνεται και το γεγονός ότι, με την πάροδο των ετών η μέση ηλικία του στόλου οχημάτων στην Ελλάδα αυξάνεται. Η παρατεταμένη ύφεση, όπως και η απαξίωση του οικογενειακού εισοδήματος, έχουν περιορίσει τις αγορές καινούργιων οχημάτων, ευνοώντας αντίστοιχα τις αγοραπωλησίες μεταχειρισμένων.

Οι προαναφερόμενες συνθήκες είναι που έχουν οδηγήσει σε αύξηση της συχνότητας των ατυχημάτων και, όπως τονίζουν στελέχη της αγοράς, ο δείκτης αυτός με την πάροδο του χρόνου θα επιδεινώνεται, επιβαρύνοντας περαιτέρω τα καθαρά αποτελέσματα του κλάδου.

Πάντως, προσθέτουν ότι υπάρχει και θετική «ανάγνωση» για όλα τα ανωτέρω. Ειδικότερα επισημαίνουν πως κάθε τροχαίο κοστίζει και λιγότερο λόγω του χαμηλότερου κόστους των ανταλλακτικών, ωστόσο σε κάθε περίπτωση ο τελικός… λογαριασμός για τις ασφαλιστικές εταιρείες είναι μεγαλύτερος. Κι όλα αυτά ενώ τα ασφάλιστρα συνεχίζουν να κατρακυλούν, με τις εταιρείες να έχουν επιδοθεί σε έναν πραγματικά εξοντωτικό ανταγωνισμό.

(Πηγή: Insuranceworld.gr)



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου