20 Μαΐ 2016

Νέα καινοτομία για την προστασία των πεζών στο αυτόνομο αυτοκίνητο της Google

Η Google εξελίσσοντας το δικό της αυτόνομο αυτοκίνητο, προχωράει σε μια νέα καινοτομία με στόχο την προστασία των πεζών. 

Η λύση δείχνει απλή και βάσει των ισχυρισμών της Google, θα περιορίσει τραυματισμούς πεζών σε περίπτωση που έχουν σύγκρουση με το αυτοκίνητο. Πολλές φορές όσους αισθητήρες και τεχνολογικά βοηθήματα και να έχει ένα αυτοκίνητο, όταν πεταχτεί μπροστά του ένας πεζός σε πολύ μικρή απόσταση, είναι σχεδόν αναπόφευκτη η σύγκρουση. Εκεί ακριβώς στοχεύει να δώσει λύση η νέα πατέντα της Google με το κολλώδες υπόστρωμα στο αμάξωμα.  

Συγκεκριμένα, το αυτοκίνητο της Google θα φέρει ένα κολλώδες υπόστρωμα στο μπροστινό μέρος του αμαξώματος, ώστε αν χτυπήσει ένα πεζό να μένει "κολλημένος" πάνω στο καπό για να μην εκτιναχθεί (είτε στον δρόμο, είτε σε άλλα αντικείμενα) και να περιοριστούν όσο γίνεται οι τραυματισμοί.

Η συγκεκριμένη τεχνολογία με το κολλώδες υπόστρωμα θα είναι τοποθετημένη στο καπό, στον μπροστινό προφυλακτήρα και στα πλαϊνά φτερά του αυτοκινούμενου οχήματος της Google και θα καλύπτεται από μια άλλη επιφάνεια, η οποία θα σπάει μετά την πρόσκρουση και θα ενεργεί το κολλώδες υπόστρωμα.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου