14 Μαΐ 2014

29 εκατ. ασφαλιστική αποζημίωση για φαρμακευτική εταιρεία

Αποζημίωση 100 εκατ. ευρώ θα κληθεί να καταβάλλει φαρμακευτική εταιρεία στις ΗΠΑ,  για βλάβες και θανάτους, που προκλήθηκαν από συγκεκριμένο σκεύασμα πριν από δύο χρόνια.
Αυτό τουλάχιστον προβλέπει ο προτεινόμενος συμβιβασμός, ο οποίος αναμένεται να εγκριθεί και από το δικαστήριο τις επόμενες ημέρες. Το ποσό αυτό, ωστόσο η εταιρεία δεν θα χρειαστεί να το καλύψει μόνη της, καθώς είχε ασφαλιστική κάλυψη, με αποτέλεσμα τα 29 εκατ. δηλαδή το 1/3 της αποζημίωσης να δοθεί από την ασφαλιστική εταιρεία με την οποία η φαρμακευτική είχε συνάψει ασφαλιστήριο συμβόλαιο.
Ο συμβιβασμός αφορά σε υπόθεση της Framingham, σύμφωνα με το business insurance και ενέσιμο φάρμακο το οποίο διέθετε η εταιρεία ως   New England Compounding Center. Σύμφωνα με πληροφορίες το 2012 τουλάχιστον 64 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 751 άτομα αρρώστησαν, από μολυσμένες ενέσεις στεροειδών που χρησιμοποιούσαν ασθενείς για σωματικά άλγη.
Μέχρι τις 4 Μαρτίου του 2014, είχαν κατατεθεί 322 ξεχωριστές αγωγές για την επιδημία μηνιγγίτιδας, η οποία φέρεται να προκλήθηκε από το μύκητα που είχαν μολυνθεί τα στεροειδή τα οποία παρείχε το New England Compounding Center. Συνολικά περίπου 3.300 αιτήσεις αποζημίωσης για βλάβες από τις ενέσεις είχαν υποβληθεί στους αρμόδιους εκπροσώπους της εταιρείας από τον Ιανουάριο του 2014.
Σύμφωνα με τους όρους της προτεινόμενης διευθέτησης, ο κύριος ασφαλιστής insurer Pharmacists Mutual Insurance Co, θα συμβάλει 15.000.000 δολάρια στο συνολικό διακανονισμό και  η Maxum Indemnity Co, 10.200.000 δολάρια. Επιπλέον η Norwich, θα συνεισφέρει 3.750.000 δολάρια
Πρόσθετη χρηματοδότηση στο διακανονισμού θα προέλθει από τους ιδιοκτήτες του New England Compounding Center, οι οποίοι θα βάλουν 47,8 εκατομμύρια για την αποζημίωση των θυμάτων.
Η Pharmacists Mutual η οποία είχε συμβόλαιο για επαγγελματικούς κινδύνους υποστήριξε ότι η κάλυψη ευθύνης ήταν το πολύ 6 εκατ. δολάρια. Η Maxum υποστήριξε ότι ήταν υπεύθυνη για όχι περισσότερο από 5 εκατομμύρια δολάρια σύμφωνα με το Business insurance. Ομοίως η Preferred Αμοιβαία υποστήριξε ότι σύμφωνα με το συμβόλαιο γενική ευθύνη ήταν υπεύθυνη για 1 εκατ. δολ.
Σύμφωνα με τον James Dolan, συνήγορο της Preferred «μετά την εξέταση των πιθανών ευθυνών των ασφαλισμένων και τα έξοδα που συνδέονται με τον τελικό καθορισμό της ευθύνης πιστεύουμε ότι ήταν προς το συμφέρον των ασφαλισμένων μας, να διευθετηθεί η υπόθεση.

(Πηγή: Insuranceworld.gr)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου