14 Μαΐ 2014

Έβγαλαν έξω από το χειρουργείο ανασφάλιστο καρδιοπαθή

Ανάλγητη στάση προς ανασφάλιστο καρδιοπαθή που είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο του Ευαγγελισμού καταγγέλλει το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού, στο οποίο έγινε επώνυμη καταγγελία από ασθενή. Η ιστορία αφορά έναν 54χρονο άνεργο και ανασφάλιστο πολίτη ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας και φέρνει για άλλη μία φορά στη δημοσιότητα το πρόβλημα των ανασφάλιστων, που λογίζονται ως ζημία για το δημόσιο σύστημα και για τους οποίους δεν υπάρχει μέριμνα.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το ΜΚΙΕ και επιβεβαιώνονται από κοινωνική λειτουργό  ο 54χρονος μετέβη με βαριάς μορφής καρδιοπάθεια στον Ευαγγελισμό και οι γιατροί έκριναν ότι έπρεπε να τοποθετηθεί άμεσα στον ασθενή απιδινωτής καθώς υπήρχε κίνδυνος για τη ζωή του.

Οι υπηρεσίες του νοσοκομείου αρχικά δεν δέχονταν να υποβάλλει υπεύθυνη δήλωση ότι θα προσκομίσει το βιβλιάριο του, ωστόσο οι θεράποντες ιατροί επέμεναν ότι κινδυνεύει η ζωή του με αποτέλεσμα το νοσοκομείο να δεχτεί την εισαγωγή του ασθενούς. Την τελευταία στιγμή – και στο χειρουργείο- όπως καταγγέλλεται, μπήκε «ο υπεύθυνος λογιστηρίου του νοσοκομείου ο οποίος υποχρέωσε τους γιατρούς να διακόψουν την διαδικασία, που δεν είχε ξεκινήσει ακόμα, γιατί έπρεπε ο ασθενής να προσκομίσει πρώτα βιβλιάριο της πρόνοιας. Ο ασθενής ήταν ήδη με τον ορό στο χέρι και τον είχαν ξυρίσει!».
Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού, χαρακτηρίζει απαράδεκτο το γεγονός, ζητά απαντήσεις από το υπουργείο υγείας και την άμεση εισαγωγή του ασθενούς στο νοσοκομείο για να γίνουν οι απαραίτητες ιατρικές πράξεις για το σοβαρό καρδιολογικό του πρόβλημα.

(Πηγή: Insuranceworld.gr)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου