14 Μαΐ 2014

Black out σε νοσοκομεία, ασφαλιστικά ταμεία - συνεχίζουν την επίσχεση τα διαγνωστικά κέντρα

Καθημερινός είναι πλέον ο «Γολγοθάς» των ασφαλισμένων και των πολιτών στο τομέα της υγείας καθώς οι εργαστηριακοί γιατροί και τα διαγνωστικά κέντρα συνεχίζουν από της Δευτέρα την επίσχεση και οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ πληρώνουν από την τσέπη τους.
Στο μεταξύ σε στάση εργασίας, από τις 12:30 έως τη λήξη του ωραρίου, και συγκέντρωση στις 13:00 έξω από το υπουργείο Εργασίας προχωρούν οι εργαζόμενοι στους φορείς κοινωνικής ασφάλισης και τον ΟΑΕΔ, ύστερα από απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ).

Η Ομοσπονδία ζητά την επανένταξη 558 εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία και τον ΟΑΕΔ, που έχουν τεθεί εδώ και οκτώ μήνες σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

9698686868
Επίσης εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, αντιδρώντας στην αξιολόγηση των δημόσιων υπαλλήλων.

Λόγω της κινητοποίησης τα νοσοκομεία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας. Παράλληλα, για τις 12:00 έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας.

Τέλος, σε νέα συνάντηση προχωρούν σήμερα υπουργείο υγείας και οι φορείς των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων και οι γιατροί προκειμένου να βρεθεί λύση στην επίσχεση που κάνουν από την Δευτέρα με αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ να πληρώνουν οι ίδιοι τις εργαστηριακές εξετάσεις.
(Πηγή: Asfalisinet.gr)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου