12 Μαΐ 2014

«Ανάπηρος» πήρε αποζημίωση και μετά πήγαινε για γκολφ!

Βρετανός λάτρης του γκολφ, που πήρε 8.000 λίρες ασφαλιστική αποζημίωση ισχυριζόμενος ότι ένας τραυματισμός στο γόνατο τον κατέστησε ανίκανο προς εργασία, συνελήφθη από… κάμερα να παίζει σε τουρνουά γκολφ, να διδάσκει στην ειδική περιοχή προπόνησης αλλά και να κάνει μερικές βάρδιες στο τοπικό κατάστημα ανάλογων ειδών εξοπλισμού American Golf.
Έτσι, την περασμένη Τρίτη δικαστήριο του Λιντς αποφάσισε ότι ο Laurie Turner θα πρέπει να προσφέρει 140 ώρες εθελοντική εργασία και να επιστρέψει 8.396,61 λίρες στη Unum Insurance, αφού πρώτα ο ίδιος ομολόγησε την απάτη που είχε διαπράξει.
Τον Νοέμβριο του 2009 o Turner τραυματίστηκε στο γόνατο και δήλωσε στην ασφαλιστική του εταιρεία ότι ο τραυματισμός δεν θα του επέτρεπε στο εξής να εργαστεί. Δεν περίμενε όμως ότι θα τον έπαιρναν χαμπάρι και μάλιστα ενόσω θα ασχολούνταν με το αγαπημένο του άθλημα...
Η Unum εντόπισε το σχετικό βίντεο και το παρέδωσε στο ειδικό τμήμα για τις ασφαλιστικές απάτες της αστυνομίας του Λονδίνου (IFED) τον Ιούνιο του 2013. Κατόπιν οι ντετέκτιβ το IFED συνέλαβαν τον Turner στον τόπο εργασίας του, ένα κατάστημα της αλυσίδας American Golf στο Δυτικό Γιορκσάιρ.
Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, «O Turner νόμιζε ότι κανένας δεν θα έμπαινε στον κόπο να διαπιστώσει αν όντως έλεγε αλήθεια. Ήταν σοβαρό λάθος, που τον κατέστησε εγκληματία, και οι πράξεις του είχαν κόστος για κείνον. Υπάρχει ακόμα μια εδραιωμένη αντίληψη ότι οι ψευδείς ασφαλιστικές αξιώσεις είναι κατά κάποιον τρόπο αποδεκτές. Η εξασφάλιση καταδικαστικών αποφάσεων από το IFED δείχνει τη σταθερή μας δέσμευση στη συνεργασία με την ασφαλιστική βιομηχανία προκειμένου να αλλάξουμε αυτή τη νοοτροπία σε Αγγλία και Ουαλία».
(Πηγή: Nextdeal.gr)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου