4 Απρ 2015

Ασφάλιστρα αυτοκινήτου: Τα 10 φθηνότερα και ακριβότερα μοντέλα της χρονιάς

Tα φτηνότερα μοντέλα αυτοκινήτων του 2015 περιλαμβάνουν 2 minivans, 7 SUVs και το μικροσκοπικό Smart ForTwo, από άποψη ασφαλίστρων, σύμφωνα με την κατάταξη του αμερικανικού Insure.com.
To Jeep Wrangler Sport 4WD διατήρησε τα σκήπτρα και φέτος, με μέσο κόστος ασφάλισης ανά τις ΗΠΑ τα 1.134 δολάρια. Το ακριβότερο μοντέλο είναι το 600 ίππων και 150.000 δολαρίων Nissan GT-R Nismo, που τα μέσα ασφάλιστρά του ανέρχονται σε 3.574 δολάρια τον χρόνο.
Τα ασφάλιστρα βέβαια διαφέρουν πολύ από πολιτεία σε πολιτεία. Ο ιδιοκτήτης του GT-R, για παράδειγμα, θα πλήρωνε 6.640 δολάρια στη Μοντάνα και 2.012 στη Χαβάη. «Τα αυτοκίνητα που είναι φτηνότερα στα ασφάλιστρα συνήθως είναι εύκολο να επισκευαστούν ή έχουν λιγότερες αποζημιώσεις ή και τα δύο» εξηγεί η Penny Gusner, αναλύτρια του Insure.com.
«H εμφάνιση του Smart μπορεί να εκπλήσσει» προσθέτει. «Αλλά έχει χρόνια τώρα σταθερά χαμηλότερο του μέσου όρου κόστος αποζημιώσεων, κι αυτό αποτυπώνεται στον ασφαλιστικό σου λογαριασμό.»
Στην έρευνα του 2015, την οποία διεξήγαγε η Quadrant Information Services, συμπεριλήφθηκαν πάνω από 1.500 μοντέλα και τιμές από 6 μεγάλες ασφαλιστικές (Allstate, Farmers, GEICO, Nationwide, Progressive και State Farm). O μέσος όρος υπολογίζεται με βάση πλήρη κάλυψη για 40χρονο άντρα οδηγό με καλό ασφαλιστικό… βιογραφικό, ο οποίος διανύει 12 μίλια καθημερινά για να πάει στη δουλειά του και να γυρίσει στο σπίτι.

Τα πιο ακριβά αυτοκίνητα για να ασφαλίσεις το 2015
Τα 10 πιο φτηνά αυτοκίνητα για να ασφαλίσεις το 2015

(Πηγή: Nextdeal.gr)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου