6 Απρ 2015

Διασταυρώνονται ηλεκτρονικά τα αυτοκίνητα που δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ

Σε άμεση εφαρμογή του συστήματος ηλεκτρονικής διασταύρωσης των αυτοκινήτων που δεν έχουν περάσει των τεχνικό έλεγχο ΚΤΕΟ είναι έτοιμη να προσχωρήσει η γενική γραμματεία εσόδων ώστε μέσω ΤΑΧΙSNET να διασταυρωθούν οι λίστες που καταγράφονται ηλεκτρονικά από το 2013 από τα ιδιωτικά και δημόσια ΚΤΕΟ για τα οχήματα που έχουν ελεγχθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αριθμός των αυτοκινήτων που δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ υπολογίζεται σε 1, 5 εκατομμύρια και σε ένα εκατομμύριο τα δίκυκλα.

Μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων οι κάτοχοι χωρίς έλεγχο ΚΤΕΟ αυτοκινήτων και δικύκλων θα ενημερωθούν ηλεκτρονικά ενώ ιδιαίτερα τσουχτερά είναι και τα πρόστιμα που θα πρέπει να πληρώσουν όσοι δεν έχουν ΚΤΕΟ.


Μάλιστα όπως αναφέρεται σε σχετικά δημοσιεύματα εξετάζεται το ενδεχόμενο να μειωθούν τα πρόστιμα ώστε να αποτελέσει κίνητρο και ευκαιρία να σπεύσουν οι ιδιοκτήτες αυτών των Οχημάτων να κάνουν τον έλεγχο.


Αναφορικά με το πρόστιμα πρέπει να σημειωθεί ότι για επιβατικά ανέρχεται σε 16 ευρώ, 33 ευρώ και 65 ευρώ για εκπρόθεσμο έλεγχο έως 30 ημέρες, από 30 ημέρες έως 6 μήνες και άνω των 6 μηνών.


(Πηγή: Asfalisinet.gr)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου