22 Απρ 2015

Η ασφαλιστική-«μονόκερος» που θέλει να φέρει τα πάνω κάτω στην Υγεία

Το ποσό των 1,5 δισ. δολαρίων διαθέτουν αθροιστικά μερικοί από τους μεγαλύτερους επενδυτές στον κόσμο για να ενισχύσουν τη δραστηριότητα μίας νέας ασφαλιστικής εταιρείας από τη Νέα Υόρκη, η οποία έχει βαλθεί να αλλάξει πλήρως το τοπίο της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στις ΗΠΑ.
Πρόκειται για την Oscar, μία start-up που ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια από τον Josh Kushner και έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον επενδυτών και επενδυτικών σχημάτων με γιγαντιαίο εκτόπισμα, όπως η Goldman Sachs και η Horizon Ventures του Κινέζου δισεκατομμυριούχου Λι Κα-σινγκ.
Ξεπερνώντας τα 1 δισ. δολάρια σε κεφάλαια, η Oscar, εισέρχεται στο κλειστό…κλαμπ των «μονόκερων», όπως ονομάζονται οι εταιρείες που έχουν καταφέρει να συγκεντρώσουν ποσά άνω των 1 δισ. δολαρίων από επενδυτές.
Στους μετόχους της Oscar, μεταξύ άλλων, είναι ο Ινδός δισεκατομμυριούχος Vinod Khosla και ο επίσης δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής της Paypal, Peter Thiel. Η Oscar έχει καταφέρει να… κλάψει τα βλέμματα καθώς προσπαθεί να φέρει τα πάνω κάτω στον τομέα της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης στην εποχή του συστήματος Obamacare, προσελκύοντας τους νεότερους και εξοικειωμένους με την τεχνολογία πελάτες που υποχρεώνονται από το νόμο να αγοράσουν ασφάλεια Υγείας για πρώτη φορά.
Τα απλοποιημένα προγράμματα της Oscar έχουν κερδίσει τον κόσμο. Όπως λέει η ίδια η εταιρεία «Χρησιμοποιούμε την τεχνολογία και τον σχεδιασμό για να κάνουμε την ασφάλιση Υγείας απλή, κατανοητή και ανθρώπινη. Με άλλα λόγια, την ασφάλιση που θέλουμε για μας».
Η εταιρεία έχει υιοθετήσει αρκετές τεχνολογικές εφαρμογές, όπως τη δωρεάν «click to call» υπηρεσία για συμβουλές από γιατρούς καθώς και τα ρολόγια χειρός τα οποία παρακολουθούν και καταγράφουν τα βήματα ενός πελάτη για να τον παρακινήσουν να διατηρείται υγιής.
(Πηγή: Insurancedaily.gr)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου