2 Απρ 2015

GROUPAMA Ασφαλιστική : Ανοδική πορεία σε δύσκολο περιβάλλον

Ανοδικά μεγέθη σε παραγωγή, αποθεματοποίηση και κερδοφορία παρουσίασε ο γαλλικός ασφαλιστικός όμιλος της Groupama στην Ελλάδα σύμφωνα με χθεσινή παρουσίαση της εταιρείας. Τα κέρδη προ φόρων έφτασαν στα 15,5 εκατ. Ευρώ, το περιθώριο φερεγγυότητας (Solvency I) διαμορφώθηκε στα 366% έναντι 259% το 2013, η παραγωγή ασφαλίστρων διαμορφώθηκε στα 147,3 εκατ. Ευρώ και καταβλήθηκαν αποζημιώσεις ύψους 111,3 εκατ. Ευρώ.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένοι είναι οι βασικοί μέτοχοι της Groupama στην Γαλλία από την πορεία της Groupama στην Ελλάδα σύμφωνα με δήλωση του διευθύνοντος συμβούλου στην Ελλάδα κ. Μπερτράν Βουαρέ εξαιτίας του γεγονότος ότι εταιρεία καταγράφει υψηλές αποδόσεις ιδίων κεφαλαίων (ROE) της τάξης του 23% σε μία ιδιαίτερα αρνητική για την χώρα οικονομική συγκυρία.

Αύξηση μεριδίου στον κλάδο αυτοκινήτου και σε υγεία
Στον κλάδο αυτοκινήτου, εμπλουτίστηκε το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας με 15.000 νέα ασφαλισμένα αυτοκίνητα χάρη στην προσαρμογή (μείωση) της τιμολόγησης στις νέες συνθήκες της αγοράς σε πολλές περιοχές της χώρας. Ιδιαίτερα ανοδική είναι η πορεία της εταιρείας στον κλάδο Υγείας καθώς διεύρυνε περαιτέρω την γκάμα προιόντων που προσφέρει με ετησίως ανανεούμενα προγράμματα και συνεχίζοντας την διάθεση των ισόβιων προγραμμάτων. Επίσης στα ομαδικά προγράμματα Υγείας, προσέθεσε στο χαρτοφυλάκιό της 3 μεγάλες εταιρείες με 12.500 ασφαλισμένους συνολικά.

Επενδυτικά προιόντα
Αυξημένη ζήτηση είχαν τα επενδυτικά προγράμματα εγγυημένου κεφαλαίου. Προσέφερε 3 επενδυτικά προιόντα (ZEN, OBSIDIENNE, PEARL) σε συνεργασία (θεματοφυλακή) με Credit Suisse, Gredit Agricole και Societe Generale.
(Πηγή: Imerisia.gr)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου