20 Απρ 2015

Επικουρικό: Στα 17 εκατ. το κόστος για τα λουκέτα των ασφαλιστικών εταιρειών

Σχεδόν 17 εκατ. ευρώ κόστισαν κατά πρώτο τρίμηνο του 2015 στο Επικουρικό Κεφάλαιο οι αποζημιώσεις που καταβλήθηκαν για λογαριασμό ασφαλιστικών εταιρειών των οποίων οι άδειες ανακλήθηκαν.

Συνολικά το Επικουρικό διευθέτησε 1.091 υποθέσεις τροχαίων ατυχημάτων, καλύπτοντας, πέραν των αποζημιώσεων και δικαστικά έξοδα ύψους 0,4 εκατ. ευρώ.


Από τα επίσημα στοιχεία του φορέα προκύπτει επίσης ότι ο κύριος όγκος των αποζημιώσεων για μια ακόμη φορά αφορούσε κεφάλαια με τα οποία το Επικουρικό επιβαρύνθηκε από τον πάλαι ποτέ κραταιό όμιλο ασφαλειών Ασπίς.


Ειδικότερα, στο α΄ τρίμηνο του 2015 καταβλήθηκαν 4,7 εκατ. ευρώ για 167 υποθέσεις της General Trust, 2,6 εκατ. ευρώ για 98 φακέλους της Commercial Value, 2 εκατ. ευρώ για 111 υποθέσεις της Ασπίς Πρόνοια ΑΕΑΖ, 0,6 εκατ. ευρώ για 29 φακέλους της General Trust και 0,2 εκατ. ευρώ για μόλις μια υπόθεση της Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ.


Σημαντική ήταν η επιβάρυνση του Επικουρικού και από τις υποχρεώσεις που ανέλαβε, ύψους 1,4 εκατ. ευρώ για λογαριασμό της Ευρωπαϊκή Πρόνοια, καθώς και για λογαριασμό της Διεθνούς Ένωσης για την οποία κάλυψε σε σύνολο το ποσό του 1,2 εκατ. ευρώ.


Σημειώνεται ότι στο διάστημα Ιανουαρίου – Μαρτίου 2015 το Επικουρικό Κεφάλαιο πλήρωσε υποχρεώσεις για λογαριασμό 25 ασφαλιστικών εταιρειών των οποίων οι άδειες ανακλήθηκαν.


(Πηγή: Insuranceworld.gr)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου