3 Απρ 2015

Υπερεποπτεία στην ασφαλιστική αγορά

Νέα δεδομένα για την εποπτεία του χρηματοπιστωτικού συστήματος της χώρας, και κατά συνέπεια και των ασφαλιστικών εταιρειών, προκύπτουν από τη διαβούλευση της κυβέρνησης με τους δανειστές της χώρας.
Ειδικότερα, η λίστα του υπουργού Οικονομικών με τα σχεδιαζόμενα από την κυβέρνηση μέτρα ώστε να κλείσει η συμφωνία με τους θεσμούς, προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία ενός νέου φορέα ο οποίος έχει τριπλό ρόλο: Την εποπτεία των τραπεζών, των επενδυτικών εταιρειών και των ασφαλιστικών ομίλων.
Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών διέρρεαν χθες ότι ο νέος μηχανισμός δεν πρόκειται να υποκαταστήσει την Τράπεζα της Ελλάδος, την ΕΚΤ, καθώς και τον SSM, αλλά θα λειτουργήσει παράλληλα, τουλάχιστον σε ότι αφορά την ΤτΕ. Μάλιστα, έκαναν λόγο για έναν φορέα ο οποίος θα συμπληρώνει τους εποπτικούς μηχανισμούς στην Ελλάδα, στα πρότυπα της Γερμανίας (Ομοσπονδιακή Αρχή Χρηματοπιστωτικής Εποπτείας), δίχως όμως και πάλι να διευκρινίζουν υπό ποιες προϋποθέσεις και με ποιες στοχεύσεις.
Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι, στο πλαίσιο των αλλαγών που θα επέλθουν στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας και τον τρόπο εποπτείας του, η κυβέρνηση σχεδιάζει:
– Τη θέσπιση αναπτυξιακής τράπεζας.
– Την αναβάθμιση της λειτουργίας του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
– Την οργάνωση εταιρείας που θα διαχειρίζεται «κόκκινα» δάνεια.
(Πηγή: Insuranceworld.gr)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου