4 Ιαν 2016

Ποιο το κόστος για τις ασφαλιστικές από τις καταθέσεις πινακίδων κυκλοφορίας

Ετήσια έσοδα που ξεπερνούν σε αξία ακόμη και τα 240 εκατ. ευρώ στερεί, δυνητικά, η παρατεταμένη ύφεση από τον κλάδο ασφάλισης αστικής ευθύνης οχημάτων.

Η απόσυρση από την κυκλοφορία πάνω από 1,2 εκατ. αυτοκινήτων από την αρχή της κρίσης έως και την 31η Δεκεμβρίου 2015, καταδεικνύει το μέγεθος των προβλημάτων που προκαλούνται στην ασφαλιστική αγορά, δίχως σε αυτά να προσμετρούνται οι συνέπειες από τα capital controls, την αρνητική ψυχολογία στην αγορά και τις γενικότερες περικοπές στις δαπάνες των νοικοκυριών στις οποίες περιλαμβάνονται και τα κόστη ασφάλισης.

Κύκλοι της αγοράς θεωρούν ότι όσο κι αν αυξάνεται τους τελευταίους μήνες ο αριθμός των ταξινομήσεων, δεν ισοφαρίζονται οι απώλειες από την κατάθεση πινακίδων, αλλά και από τον εμφύλιο πόλεμο που έχει ξεσπάσει μεταξύ των ασφαλιστικών εταιρειών για την τιμολόγηση των ασφαλιστηρίων συμβολαίων.

Ήδη ένα μεγάλο μέρος των συμβολαίων τιμολογούνται για το εξάμηνο σε επίπεδα χαμηλότερα των 100 ευρώ, οδηγώντας πολλές από τις εταιρείες σε ζημιογόνα αποτελέσματα.

Κι όλα αυτά ενώ το υπουργείο Οικονομικών επιμένει να μην δίνει λύση στο ζήτημα των εκατοντάδων χιλιάδων ανασφάλιστων οχημάτων, ο εντοπισμός των οποίων θα μπορούσε να αποτελέσει τη μοναδική – ουσιαστική λύση για την αντιμετώπιση της χρόνιας διαρροής εσόδων από τον κλάδο Αστικής Ευθύνης Οχημάτων.

Όλα δείχνουν ότι πολύτιμος χρόνος θα χαθεί και το 2016, αφού η χρονιά άλλαξε, δίχως να αλλάζει τίποτε στις προθέσεις του υπουργείου Οικονομικών και ειδικότερα της γενικής γραμματείας Δημοσίων Εσόδων που φέρει την κύρια ευθύνη για το όλο θέμα.

(Πηγή: Insuranceworld.gr)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου