18 Φεβ 2016

Ετοιμάζεται να μπει στην κυκλοφορία λεωφορείο του ΟΑΣΑ για αστέγους

Τις τελευταίες μέρες ένα λεωφορείο μετασκευάζεται εντελώς. Αποκτά χημική τουαλέτα, ντουζιέρα, χώρο ιατρείου και θα παρέχει βοήθεια στους Άστεγους της Αθήνας. 

Το δρομολόγιο του, θα ακολουθεί τα συνήθη στέκια και θα διέρχεται καθημερινά από σημεία όπου υπάρχουν άστεγοι, με σκοπό την παροχή υπηρεσιών καθαριότητας και πρώτων βοηθειών.
Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του ΟΑΣΑ « Η κοινωνική αυτή δράση θα αποτελέσει μια ουσιαστική βοήθεια για τους αστέγους, την δύσκολη χρονική περίοδο που διανύουμε και ευελπιστεί ότι στο άμεσο μέλλον θα συνεχιστούν οι δράσεις αυτές, επεκτεινόμενες σταδιακά και σε άλλες ειδικές ομάδες του πληθυσμού ». Δηλώνει ο πρόεδρος του οργανισμού Αναστάσιος Ταστάνης.

Το λεωφορείο είναι διώροφο, ανακατασκευάζεται και συντηρείται, ειδικά για τον σκοπό αυτό. Θα κινείται καθημερινά στους δρόμους της Αθήνας όπου υπάρχουν άστεγοι, προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να μπορούν να το χρησιμοποιήσουν. 

Ενδεικτικό δρομολόγιο και στάσεις

Θα διέρχεται από κέντρο της Αθήνας, Δημαρχείο, Ζάππειο, Ακαδημίας, Αχιλλέως, Φιλοπάππου, αλλά και Αχαρνών, στο λιμάνι του Πειραιά, Ελαιώνα, Αιγάλεω, Ρουφ.

Στις περιοχές αυτές θα καθοριστούν από τον ΟΑΣΑ οι ακριβείς θέσεις των στάσεων κατά μήκος της διαδρομής και θα εξασφαλιστούν οι απαραίτητες αδειοδοτήσεις, ώστε να μη δημιουργούνται κυκλοφοριακά ή άλλους είδους προβλήματα.

Θα σχεδιαστούν, επίσης, τα δρομολόγια, οι ώρες αναχώρησης και άφιξης ανά σημείο και ανά ημέρα, καθώς και οι ώρες παραμονής σε κάθε σημείο, ώστε να καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες των αστέγων.
Το συγκεκριμένο λεωφορείο θα ενταχθεί στο σύστημα τηλεματικής του ΟΑΣΑ, το οποίο προβλέπεται να λειτουργήσει εντός του επόμενου τριμήνου, ώστε να παρακολουθείται καθημερινά η πορεία του.

(Πηγή: iefimerida.gr)


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου