5 Φεβ 2016

AXA: Συνεχίζει να στηρίζει την έρευνα για την καταπολέμηση του καρκίνου

Το 2016 η ΑΧΑ επενδύει 8,5 εκατομμύρια ευρώ σε 23 ερευνητικά προγράμματα για την καταπολέμηση της ασθένειας.

Τα σημερινά στατιστικά δεδομένα που σχετίζονται με την ασθένεια του καρκίνου καταδεικνύουν μια πραγματικότητα, η οποία θα πρέπει να κινητοποιήσει όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις για την έγκαιρη διάγνωση και την αποτελεσματική αντιμετώπιση του καρκίνου. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, εάν τα περιστατικά που σχετίζονται με τον καρκίνο συνεχίσουν με την ίδια τάση, το 2025, η ασθένεια θα αποτελεί αιτία θνησιμότητας για 11,5 εκατομμύρια ανθρώπους.

Η ΑΧΑ, έχοντας εισέλθει στρατηγικά στην προστασία της υγείας, υποστηρίζει ενεργά την έρευνα για την πρόληψη, τον εντοπισμό και τη θεραπεία του καρκίνου. Συγκεκριμένα, στη διάρκεια του 2015, το Ταμείο Ερευνών της ΑΧΑ προσέφερε χρηματοδότηση σε 23 ερευνητές δεσμεύοντας 5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ για το 2016 έχουν προϋπολογιστεί 8,5 εκατομμύρια ευρώ για 23 νέα ερευνητικά προγράμματα.

Δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα προγραμμάτων που η Εταιρεία υποστηρίζει για το 2016 είναι:

Το ακαδημαϊκό έργο της, παγκοσμίως γνωστής, ερευνήτριας LuisaDeCola «Προς την απεικόνιση και τη θεραπεία, μέσω υπερμοριακής χημείας και νανοϋλικών», με έδρα το πανεπιστήμιο του Στρασβούργου. https://www.axa-research.org/project/de-cola-luisa

Η έρευνα του Dr.MarianoBarbacid «Χαρτογραφώντας τη γονιδιακή μετάλλαξη», με έδρα το Εθνικό Κέντρο Ογκολογικών Ερευνών της Μαδρίτης. https://www.axa-research.org/project/mariano-barbacid

Στον ευρύτερο τομέα για την πρόληψη της υγείας, το Ταμείο Ερευνών της ΑΧΑ είναι αρωγός σε 202 ερευνητικά προγράμματα επενδύοντας 45,8 εκατομμύρια ευρώ.

Το Ταμείο Ερευνών δημιουργήθηκε το 2007 με αποστολή να χρηματοδοτεί ερευνητικά προγράμματα μεγάλου βεληνεκούς. Από την έναρξή του έχει επενδύσει 149 εκατομμύρια ευρώ για τη χρηματοδότηση 492 πανεπιστημιακών ερευνητικών προγραμμάτων σε 33 χώρες. Στόχος του Ταμείου Ερευνών είναι να ενισχύσει την πρόληψη κινδύνων σχετικών με το περιβάλλον, την υγεία και τα κοινωνικά-οικονομικά ζητήματα.

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τα κύρια ερευνητικά προγράμματα που στηρίζει το Ταμείο Ερευνών μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστότοπο: https://axa-research.org/

Για τη σημερινή ημέρα «World cancer day» (www.worldcancerday.org) η «Παγκόσμια Ένωση για τη Διαχείριση του Καρκίνου» έχει δημοσιεύσει ένα video στο οποίο πολίτες από όλο τον κόσμο κινητοποιούν με απλές συμβολές όλους εμάς για την πρόληψη του καρκίνου. Το σχετικό video «We can. I can» μπορείτε να το παρακολουθήσετε παρακάτω: 




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου