28 Ιουλ 2016

City Insurance: Προθεσμία για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 30 εκατ.

H Χρηματοοικονομική Εποπτική Αρχή της Ρουμανίας (ASF) ενέκρινε το σχέδιο ανάκαμψης της City Insurance, θέτοντας ως στόχο να έχει αποκατασταθεί η οικονομική κατάσταση της εταιρείας μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους.

Η ασφαλιστική θα πρέπει μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου να έχει αυξήσει το μετοχικό της κεφάλαιο κατά 30 εκατ. ευρώ μέσω δανείου και να έχει ολοκληρώσει-υποβάλλει τον έλεγχο που διενεργείται από την Deloitte.

Η εταιρεία επίσης υποχρεούται να ανακτήσει τα ποσά των δανείων που έχουν χορηγηθεί σε συνδεδεμένες εταιρείες, όπως η City Invest, η Unity Broker, συνεργάτες της και άλλες εταιρείες. Τα δάνεια αυτά ανέρχονται συνολικά σε 39 εκατομμύρια ευρώ.

Τα μέτρα που λαμβάνει η εποπτική αρχή δεν θα επηρεάσουν τη δραστηριότητα της εταιρείας και τα ασφαλιστήρια συμβόλαια τα οποία ισχύουν κανονικά μέχρι τη λήξη τους.

Όπως αναφέρει το Romania insider η City Insurance θεωρείται κορυφαίος με βάση τα μερίδια της ασφαλιστικός παίκτης στην αγορά της Ρουμανίας και το 2015 είχε ακαθάριστα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα ύψους περίπου 113 εκατομμυρίων ευρώ και ζημίες 1.140.000 ευρώ.

(Πηγή: Insurancedaily.gr)


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου