6 Ιουλ 2016

Με ποιους τρόπους το Brexit θα επηρεάσει τα ασφάλιστρα

Στην άνοδο των ασφαλίστρων θα οδηγήσει η απόφαση των Βρετανών να εξέλθουν από την ΕΕ σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Bought by Many, Steven Mendel.  Δεν είμαι σίγουρος αναφέρει πως θα επηρεάσει την ασφαλιστική βιομηχανία στο σύνολό της αλλά είμαι σίγουρος ότι θα αυξήσει τα ασφάλιστρα που πληρώνουν οι καταναλωτές με τους εξής τρόπους:

1. Οι μειωμένες αποδόσεις για τους ασφαλιστές θα οδηγήσουν σε υψηλότερα ασφάλιστρα για τους καταναλωτές: Οι αγορές μισούν την αβεβαιότητα γιατί μειώνει τη ζήτηση, η οποία με τη σειρά της μειώνει την απόδοση. Επίσης, το βασικό επιτόκιο είναι πιθανό να μειωθεί περαιτέρω. Από τη στιγμή που οι εταιρείες θα έχουν χαμηλότερες αποδόσεις οι ασφαλιστές θα κερδίζουν λιγότερα για τα περιουσιακά τους στοιχεία και θα πρέπει να αυξήσουν τα ασφάλιστρα των πελατών για την αποζημίωση.

2. Οι ασφαλιστικές Offshore θα πρέπει να έρθουν on shore: Πολλοί πάροχοι εκπτωτικής ασφάλισης (σκεφτείτε την ιδιαίτερα φθηνή ταξιδιωτική ασφάλιση που βλέπετε στις εφημερίδες και στα τρένα) έχουν τη δυνατότητα να υποστηρίξουν το χαμηλό κόστος των προιόντων τους επειδή κανονιστικά διέπονται από τις αρχές της χώρας που έχουν την έδρα τους. Αυτό πλέον δεν θα μπορεί να ισχύει, καθώς δεν θα υφίσταται πλέον η ελεύθερη διακίνηση υπηρεσιών στο πλαίσιο της ΕΕ.

3. Η απόσυρση ασφαλιστικών δυνάμεων που έχουν έδρα σε άλλες ευρωπαικές χώρες θα μειώσουν τον ανταγωνισμό και θα αυξήσουν τις τιμές: Λιγότερες προσφορές σημαίνει λιγότερος ανταγωνισμός και υψηλότερες τιμές.

4. Τα ασφάλιστρα στην Ταξιδιωτική Ασφάλιση θα αυξηθούν καθώς δεν θα ισχύει πλέον ο κανονισμός EHIC & E111: Ένας από τους λόγους για τους οποίους η ευρωπαϊκή ταξιδιωτική ασφάλιση έχει χαμηλό κόστος είναι επειδή εάν κάποιος ασφαλισμένος χρειαστεί να νοσηλευτεί σε κάποια χώρα της ΕΕ μπορεί να έχει τη φροντίδα ενός τοπικού νοσοκομείου και δεν χρειάζονται έξοδα επαναπατρισμού.

5. Η ζήτηση για την κάλυψη απολύσεων είναι πιθανό να αυξηθεί: Λόγω αβεβαιότητας αρκετοί εργαζόμενοι μπορεί να στραφούν σε καλύψεις που αφορούν στην απώλεια της απασχόλησής τους

6. Οι διακρίσεις όσον αφορά την τιμολόγηση με βάση το Φύλο μπορεί να επανέλθουν: Στην ΕΕ έχει με νόμο καταργηθεί η διαφοροποίηση στην ασφάλιση λόγω φύλου. Και από το  τέλος του Δεκεμβρίου 2012, οι ασφαλιστές δεν επιτρεπόταν να χρεώνουν διαφοροποιημένους συντελεστές για τους άνδρες και τις γυναίκες.

(Πηγή: Insurancedaily.gr)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου