18 Ιουλ 2016

Dr. Allianz: Ο γιατρός στην... πόρτα σας!

Η Allianz παρουσίασε μια νέα υπηρεσία ιατρικής φροντίδας, αναβαθμίζοντας τις παροχές υγείας και μειώνοντας το κόστος τους, επιλέγοντας την Τουρκία ως πρώτη χώρα εφαρμογής της νέας υπηρεσίας Dr. Allianz.

Θυμάστε τις παλιές καλές ημέρες όταν ο γιατρός σας επισκεπτόταν στο σπίτι σας; Υπήρχε τότε μια πιο πελατοκεντρική προσέγγιση. Ωστόσο, με την εξέλιξη της τεχνολογίας και την μείωση των εξόδων μεταφοράς, τη θέση του ταπεινού οικογενειακού γιατρού πήραν ομάδες εξειδικευμένων επιστημόνων, πολύωρες αναμονές στα ιατρεία και αυξημένα κόστη.

Οι κατ’οίκον επισκέψεις επιστρέφουν δυναμικά στις μέρες μας, προσαρμοσμένες όμως στα νέα δεδομένα του 21ου αιώνα. Οι γιατροί μπορούν πλέον να παρακολουθούν τα επίπεδα σακχάρου ενός διαβητικού μέσω smartphone και να παρεμβαίνουν όποτε είναι απαραίτητο. Αισθητήρες στο σπίτι ενεργοποιούνται όταν ένας ηλικιωμένος πέφτει και ειδοποιούνται οι υπηρεσίες άμεσης βοήθειας. Αυτές είναι μόνο ορισμένες από τις διαθέσιμες επιλογές που έχουν στόχο να βελτιώσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες ιατρικής φροντίδας και να μειώσουν τα υψηλά ιατρικά έξοδα.

Ακόμα μια τάση που αναπτύσσεται είναι η αξιολόγηση των περιστατικών και η ταξινόμησή τους ως επείγοντα ή μη. Οι ασθενείς καλούν σε μια γραμμή εξυπηρέτησης στην οποία απαντούν εκπαιδευμένες νοσοκόμες και γιατροί, οι οποίοι για κάθε περιστατικό δίνουν ένα "επίπεδο προτεραιότητας" της κατάστασης, σύμφωνα με προκαθορισμένα πρωτόκολλα. Σε αυτή τη βάση, οι ασθενείς γνωρίζουν την κρισιμότητας της κατάστασης και το αν πρέπει να επισκεφθούν άμεσα γιατρό ή αν μπορούν να το κάνουν και αργότερα, ή απλά να δεχθούν συμβουλές και να ηρεμήσουν.

Σε συνεργασία με την Allianz Τουρκίας, η Allianz Worldwide Partners μόλις ενεργοποίησε την δική της υπηρεσία αξιολόγησης επειγόντων  περιστατικών και καθοδήγησης των ασθενών: τον Dr. Allianz.  Η υπηρεσία παρέχεται δωρεάν στους πελάτες που έχουν ασφάλεια υγείας και λειτουργεί 24 ώρες την ημέρα και 7 ημέρες την εβδομάδα. Δίνει ιατρικές συμβουλές από το τηλέφωνο και εάν κριθεί απαραίτητο, στέλνει εξειδικευμένο γιατρό στο σπίτι του ασθενούς.

Η νέα υπηρεσία Dr. Allianz δεν είναι άλλη μια ψηφιακή εφαρμογή εξυπηρέτησης πελατών. Οι ασθενείς συνομιλούν με πραγματικούς ανθρώπους και δέχονται επισκέψεις από πραγματικούς γιατρούς, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους ασθενείς σε τέτοιες περιπτώσεις. Οι συμμετέχοντες στο πιλοτικό πρόγραμμα τόνισαν ότι, πέρα από την εξοικονόμηση χρόνου και τη λήψη εξειδικευμένων συμβουλών, η υπηρεσία αποδείχθηκε ιδιαίτερα καθησυχαστική. Τα νούμερα επιβεβαιώνουν την επιτυχία του εγχειρήματος. O Dr. Allianz κατόρθωσε να διεκπεραιώσει με επιτυχία το 66% των περιστατικών μέσω τηλεφώνου χωρίς να χρειαστεί κατ’ οίκον ιατρική επίσκεψη, ούτε να μεταβεί ο ασθενής σε ιατρείο.

Η έλλειψη μιας τέτοιας υπηρεσίας σε χώρες όπως η Τουρκία, ενδεχομένως αναγκάζει τους ασθενείς να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις για να πάνε στον γιατρό. Ένα επείγον περιστατικό τη νύχτα σημαίνει επίσκεψη στο νοσοκομείο. Μια μητέρα διδύμων επισημαίνει την ευκολία που της προσφέρει η νέα υπηρεσί: "Μπορεί να είναι χαοτικό να βάλεις τα παιδιά στο αυτοκίνητο και να οδηγήσεις μέχρι το νοσοκομείο. Όταν καλώ τον Dr. Allianz, στέλνουν γιατρό στο σπίτι. Κάνουν εδώ ακόμα και τις εργαστηριακές εξετάσεις. Είναι τόσο απλό". 

Ένα ακόμα πλεονέκτημα είναι ότι ο Dr. Allianz δημιουργεί και διαχειρίζεται ένα δίκτυο από τοπικούς παρόχους υπηρεσιών υγείας για να καλύψει τις τοπικές ανάγκες. Αυτό εγγυάται ότι οι ασθενείς απολαμβάνουν υπηρεσίες υψηλής ποιότητας. Ο έλεγχος ποιότητας διασφαλίζεται από το ότι οι πελάτες έχουν τη δυνατότητα να αναφέρουν πόσο ικανοποιημένοι έμειναν από τις υπηρεσίες του παρόχου υγείας.

Ο Dr. Allianz είναι ήδη διαθέσιμος για 700.000 πελάτες στην Τουρκία. Το επόμενο βήμα είναι ο ψηφιακός βοηθός του Dr. Allianz, η εφαρμογή Ελέγχου Συμπτωμάτων (Symptom Checker app).


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου