22 Ιουλ 2016

Έρευνα KPMG: Ανέτοιμη η ασφαλιστική αγορά να καλύψει τα αυτόνομα αυτοκίνητα

Ανέτοιμη είναι η παγκόσμια ασφαλιστική αγορά για να διαχειριστεί τις ανάγκες που θα προκύψουν από τη χρήση των οχημάτων χωρίς οδηγό, καθώς στην πλειονότητά τους οι εταιρείες θεωρούν ότι έχουν πολύ χρόνο μέχρι η χρήση των αυτόνομων οχημάτων να γενικευτεί.

Σύμφωνα με μελέτη της KPMG μόνο το 10% των εταιρειών στο Ηνωμένο Βασίλειο που ασκούν τον κλάδο αυτοκινήτου έχουν ήδη εκπονήσει κάποιο σχεδιασμό, εκτιμώντας ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον 20 χρόνια μέχρι η τεχνολογία των αυτοκινήτων χωρίς οδηγό να επηρεάσει την ασφαλιστική βιομηχανία.

Σύμφωνα με τον Murray Raisback της KPMG τα αποτελέσματα της έρευνας εξέπληξαν τους μελετητές όσον αφορά την καθυστέρηση της αγοράς να αντιδράσει στις αλλαγές που έρχονται. «Τα αυτόνομα οχήματα θα αλλάξουν ριζικά την ασφαλιστική αγορά και κατά την άποψή μας οι μεταβολές θα έρθουν πολύ πιο γρήγορα από το αναμενόμενο.»

Πάντως όταν η τεχνολογία αυτή υιοθετηθεί από μεγάλο μέρος των οδηγών το 89% των ασφαλιστικών εταιρειών πιστεύει ότι θα μειωθεί η συχνότητα και η σοβαρότητα των τροχαίων ατυχημάτων. Το 33% θεωρεί ότι οι επιπτώσεις θα φανούν μετά από 10 χρόνια ενώ το 67% πιστεύει ότι θα φανούν μετά από δύο δεκαετίες.

(Πηγή: Insurancedaily.gr)


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου