4 Μαρ 2014

Χαράτσι 5 ευρώ στα νέα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ

Με εισιτήριο πέντε ευρώ θα μπορούν προσέρχονται οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ και vυν ΠΕΔΥ στα νέα πολυιατρεία όταν αυτά λειτουργούσουν, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας κ Γεωργιάδη, γεγονός που προκάλεσε και ενδοκυβερνητικές κόντρες .

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Υγείας η επιβολή των 5 ευρώ στα πολυϊατρεία του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ) θα ξεκινήσει με τη λειτουργία τους από τις 20 Μαρτίου, όπως αναμένεται.


Σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει, με αφορμή την ανακοίνωση για το χαράτσι, για «νέο φρικιαστικό επεισόδιο στο έργο διάλυσης της δημόσιας υγείας επί ημερών Γεωργιάδη και κυβέρνησης Σαμαρά»


«Καταδικάζουμε το νέο χαράτσι που εξήγγειλε ο Υπουργός Υγείας για τους ασφαλισμένους, οι οποίοι θα υποχρεώνονται να πληρώνουν 5 ευρώ στα μελλοντικά πολυϊατρεία του ΠΕΔΥ για να εξεταστούν» ανέφερε, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.


Αντιδράσεις υπήρξαν και από το ΠΑΣΟΚ που συμμετέχει στην κυβέρνηση , ωστόσο ο κ Γεωργιάδης απάντησε ότι το εισιτήριο των πέντε ευρώ έχει θεσμοθετηθεί από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ

(Πηγή: asfalisinet.gr)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου