11 Μαρ 2014

Στην Αllianz είναι ασφαλισμένο το άφαντο αεροσκάφος της Malaysia Airlines

Η Allianz ανακοίνωσε ότι είναι o κύριος ασφαλιστής του αεροσκάφους της Malaysia Airlines που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό το περασμένο Σάββατο, και ότι η κάλυψή της αφορά επιπλέον τόσο τους επιβάτες όσο και το φορτίο.
Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε: «Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας σε όλους όσοι σχετίζονται με την απώλεια της πτήσης MH370, και θα συνεργαστούμε στενά με τους συνασφαλιστές για να υποστηρίξουμε τον πελάτη μας… όσο πιο ολοκληρωμένα και γρήγορα γίνεται».
Πηγή της εταιρείας Willis ανακοίνωσε ότι και η λονδρέζικη μεσιτική πήρε μέρος στο ντιλ, ωστόσο δεν αποκάλυψε το ύψος του ή ποιες άλλες ασφαλιστικές συμμετείχαν. «H Malaysia Airlines είναι πελάτης μας (και για το αεροσκάφος και για την αστική ευθύνη) και οι άνθρωποί μας συνεργάζονται στενά από εδάφους μαζί της αυτή τη στιγμή» είπε η ίδια πηγή.
Είναι σύνηθες η ασφάλιση αεροσκαφών να πωλείται σε συνδικάτο ασφαλιστικών, με μία από τις εταιρείες να αναλαμβάνει το μεγαλύτερο κομμάτι. Παράλληλα, ενώ η αξία ενός αεροσκάφους μπορεί να ανέρχεται γύρω στα 100 εκατ. δολάρια, η αστική ευθύνη και οι αποζημιώσεις συνήθως κοστίζουν πολύ περισσότερο.
Νομικοί κύκλοι επισημαίνουν ότι ο διακανονισμός ζημιών είναι δύσκολο να γίνει αν δεν βρεθούν τα συντρίμμια του αεροσκάφους και δεν διαπιστωθεί η αιτία του δυστυχήματος. Η Anna Tipping, συνεργάτιδα της νομικής φίρμας Norton Rose Fulbright στη Σιγκαπούρη, επισημαίνει ότι όσοι ενδεχομένως φέρουν μέρος της αστικής ευθύνης, όπως η αεροπορική εταιρεία, ο κατασκευαστής του αεροσκάφους, οι υπηρεσίες ασφαλείας του αεροδρομίου κ.ά., θα θέλουν να εξακριβωθεί η αιτία, γιατί ανάμεσά τους σχηματίζεται ένα περίπλοκο σύμπλεγμα συμβατικών ευθυνών.

(Πηγή: Nextdeal.gr)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου