17 Ιουν 2014

Οι ασφαλιστικές παίζουν μπάλα στο Μουντιάλ της Βραζιλίας

Το Μουντιάλ του 2014 που είναι σε εξέλιξη στη Βραζιλία δεν είναι απλά μόνο γιορτή του ποδοσφαίρου άλλα και μεγάλη παγκόσμια επιχειρηματική δραστηριότητα που σχετίζεται με τους παίκτες, τους αγώνες, τους φιλάθλους τα τηλεοπτικά δικαιώματα.
Από αυτή την επιχειρηματική γιορτή δεν θα μπορούσε να λείπει ο ασφαλιστικός κλάδος καθότι ασφαλίζεται ότι έχει σχέση με την διοργάνωση και μάλιστα με ιλιγγιώδη ποσά.
Όπως αναφέρει το συνδικάτο των Lloyd’s Beazley τα ασφάλιστρα για ακυρώσεις αγώνων από συλλήψεις, διακοπές της δημόσιας συγκοινωνίας, επιδημίες κτλ., φτάνουν τα 1,25 δισ. δολάρια και περιλαμβάνουν καλύψεις τηλεοπτικών δικαιωμάτων και χορηγιών.
Οι συνολικές ασφαλιστικές καλύψεις στα ξενοδοχεία έναντι ακυρωτικών διαμορφώνονται στα 110 εκατ. δολάρια. 
Επίσης όσο αφορά τους παίκτες των ομάδων που συμμετέχουν στην διοργάνωση το ύψους της ασφάλισης για κάθε παίκτη φθάνει στα 140 εκατ. δολάρια για τυχόν τραυματισμούς που θα προκαλέσουν ανεπανόρθωτες βλάβες και το ενδεχόμενο απώλειας εισοδήματος.
Επίσης ασφαλιστικές καλύψεις υπάρχουν και για κινδύνους όπως η απαγωγή παικτών ή μελών της οικογένειας τους με ασφάλιστρα ανά ομάδα τα 25 εκατ. δολάρια.

Έχουν επίσης προβλεφθεί ασφαλιστικές καλύψεις για τα περιουσιακά στοιχεία της διοργάνωσης ακόμη και για κινδύνους από hackers πχ στην έκδοση των εισιτηρίων.

(Πηγή: Asfalisinet.gr)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου