2 Ιουν 2014

Απόφαση υπέρ της Εθνικής Ασφαλιστικής στην διαμάχη της με την Express Service

Η δικαστική διαμάχη μεταξύ Εθνικής Ασφαλιστικής και Express Service είναι πολύχρονη και με ισχυρά επιχειρήματα και από τις δύο πλευρές. Ουσιαστικά πρόκειται για ερμηνεία του νόμου ως προς το ποιος είχε δικαίωμα να παρέχει υπηρεσίες Οδικής Βοήθειας στην Ελλάδα και υπό ποιες προϋποθέσεις. Η υπόθεση περιπλέχτηκε ακόμα περισσότερο λόγω διαφορετικών αναφορών της ελληνικής και της ευρωπαϊκής νομοθεσίας. Τα διεκδικούμενα ποσά τεράστια (δισ. ευρώ) γιατί η απαίτηση αφορούσε παροχή υπηρεσιών Οδικής Βοήθειας προς χιλιάδες ασφαλισμένους.
Η πρώτη φάση της δικαστικής διαμάχης είχε καταλήξει υπέρ της Express Service, αλλά σύμφωνα με τις πληροφορίες μας η νέα δικαστική απόφαση δικαιώνει την Εθνική Ασφαλιστική. Η μελέτη της απόφασης  θα αποσαφηνίσει το πλαίσιο, αν και είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει συνέχεια σε ανώτερο βαθμό.
Υπενθυμίζουμε ότι είχε εκδοθεί η υπ’αρ. 1645/2013 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, επί αγωγής κατά της Εθνικής Ασφαλιστικής, που άσκησε η εταιρεία οδικής βοήθειας «Express Service» και ο Ιωάννης Ραπτόπουλος, αλλά η απόφαση αυτή ήταν αναγνωριστική και μη εκτελεστή και δεν επιδίκαζε οποιοδήποτε ποσό σε βάρος της Εθνικής Ασφαλιστικής.
(Πηγή: Insurancedaily.gr)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου