24 Ιουν 2014

Μέσω εκχώρησης του μάνατζμεντ οι συνεργασίες ΕΣΥ με ασφαλιστικές και ιδιωτικούς φορείς υγείας

Σε προχωρημένες συζητήσεις με ιδιωτικούς φορείς υγείας και ασφαλιστικές εταιρίες βρίσκονται στο υπουργείο Υγείας με στόχο τις συμπράξεις ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στο χώρο της υγείας και των υποδομών του ΕΣΥ.
Σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ, η προαναγγελία του γάμο Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα στην Υγεία είναι πιο κοντά από ποτέ.

Σύμφωνα το δημοσίευμα «κλειδί» της συνεργασίας είναι η εκχώρηση είτε του Μάνατζμεντ είτε μονάδων νοσοκομείων του ΕΣΥ σε ιδιώτες.

Ειδικά για τις ασφαλιστικές εταιρίες αναφέρει ότι συζητούν το θέμα της εκμετάλλευσης κλινών ορισμένων νοσοκομείων του ΕΣΥ και πανεπιστημιακών προκειμένου να νοσηλεύουν ασφαλισμένους τους με χαμηλότερο κόστος. Αυτές, με τη σειρά τους, θα αναλάβουν τη διαχείριση συγκεκριμένων κλινικών και τη συντήρηση της ξενοδοχειακής υποδομής.

Ήδη ως σήμερα έχουν γίνει συζητήσεις με τους αρμοδίους αρκετών νοσοκομείων της Αττικής, όπως οι «Αγιοι Ανάργυροι» (για την ογκολογική κλινική), το Κρατικό της Αθήνας «Γ. Γεννηματάς», το «Λαϊκό», το «Σωτηρία», ο «Ερυθρός» και το «Αττικόν».

Ως προς το ερώτημα αν είναι δυνατή η συνύπαρξη των ιδιωτικών νοσοκομείων και των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών στο ΕΣΥ, δεδομένου ότι θα υπάρχουν αντικρουόμενα συμφέροντα το δημοσίευμα επισημαίνει : «Κανένα πρόβλημα» απαντούν παράγοντες του χώρου της Υγείας. «Αν τα ιδιωτικά νοσοκομεία αναλάβουν το μάνατζμεντ των δημοσίων και πανεπιστημιακών νοσοκομείων, το “πάντρεμα” των δύο πλευρών είναι εφικτό».

(Πηγή: Asfalisinet.gr)


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου